Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSDM cu privire la iniţiativa Preşedintelui Vladimir Voronin “Garanţiile proceselor democratice şi libertatea mijloacelor de informare în masă”

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 13 iulie 2004
Partidul Social DemocratAnalizînd iniţiativa Preşedintelui Vladimir Voronin cu privire la “Garanţiile proceselor democratice şi libertatea mijloacelor de informare în masă” din 5 iulie 2004, PSDM îşi reconfirmă disponibilitatea pentru colaborare cu toate formaţiunile politice, instituţiile statului de drept şi a societăţii civile pentru “modernizarea în continuare a instituţiilor democratice din Republica Moldova, perfecţionarea condiţiilor juridice de funcţionare a mediilor de informare independente şi publice”.

Totodată, PSDM constată, că responsabilitatea politică pentru deficienţele existente azi în Moldova în funcţionarea instituţiilor democraţiei politice şi a statului de drept, precum şi a mediilor de informare independente şi publice, în mare măsură aparţine PCRM în frunte cu Vladimir Voronin. În urma scrutinului din 25 februarie 2001, care s-a desfăşurat în condiţii corecte şi democratice, acest partid a obţinut majoritatea constituţională în Parlamentul Republicii Moldova; Vladimir Voronin a devenit Preşedinte al Republicii Moldova. Pe parcursul a mai multor ani de guvernare PCRM nu a avut nevoie de voturile opoziţiei nici pentru formarea Guvernului, nici pentru adoptarea legilor şi nici chiar pentru modificarea Constituţiei. Prin urmare, timp de peste trei ani de zile PCRM a dispus de toate condiţiile, pentru atingerea scopurilor, enunţate în iniţiativa din 5 iulie 2004.

Drept răspuns la iniţiativa declarată, PSDM îi înaintează Preşedintelui Vladimir Voronin un set de propuneri concrete, care, în caz de implementare, ar putea contribui decisiv la atingerea scopurilor enunţate în iniţiativa din 5 iulie 2004.

PSDM constată că Preşedintele Vladimir Voronin în repetate rînduri a lansat diferite iniţiative care, în ultima instanţă, n-au fost implementate.

PSDM consideră că atitudinea Preşedintelui Voronin faţă de propunerile social-democraţilor va demonstra, fie şi cu o întîrziere de peste trei ani, în ce măsură Vladimir Voronin este ataşat valorilor democratice şi intenţionează să realizeze cele declarate.

Serviciul de presă al PSDM
Declaraţia Partidului Social-Democrat din Moldova “Cu privire la comportamentul conducerii Companiei Teleradio-Moldova” Adresarea PSDM către Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin