Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 27 septembrie 2006
Partidul Social DemocratPartidul Social-Democrat din Moldova vă informează, că pe data de 27 septembrie, dl Eduard Muşuc a fost citat să se prezinte la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei (CCCEC) în calitate de bănuit. Dl E.Muşuc s-a prezentat împreună cu avocatul la CCCEC, unde ofiţerul dl. E.Bîcu le-a înmînat ordonanţa respectivă. Avocatul a solicitat timp pentru documentare şi examinarea bănuielilor aduse în ordonanţă. Ofiţerul Bîcu a căzut de acord şi s-a convenit la o întîlnire ulterioară în timp util.

În pofida acestui fapt, numai la cîteva ore după plecare din CCCEC, dl E.Muşuc a fost contactat de colaboratori ai centrului care i-au solicitat o întrevedere de urgenţă, la orele 15–00, pentru a înmîna încă o citaţie, deja pentru 28 septembrie, ora 9–00.

PSDM consideră acest fapt drept încă o dovadă a celor expuse în cadrul conferinţei de presă susţinute astăzi. CCCEC a fabricat un “dosar politic” atacînd direct un lider al PSDM. În aceste condiţii avem certitudinea că tot ce se întîmplă constituie un act de răfuială politică, în care CCCEC acţionează la indicaţia directă a puterii. Suntem convinşi că mîine va fi efectuată tentativa de reţinere a d-lui E.Muşuc.

Sesizăm societatea civilă şi toate organismele internaţionale asupra metodelor de lucru ale actualei guvernări şi atenţionăm asupra pericolului transformării RM într-un stat poliţienesc.

Serviciul Presă PSDM
Declaraţie Partidului Social-Democrat din Moldova privind referendumul din Transnistria din data de 17 septembrie 2006 Comunicat de presă al Partidului Social Democrat din Moldova