Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţie Partidului Social-Democrat din Moldova privind referendumul din Transnistria din data de 17 septembrie 2006

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 20 septembrie 2006
Partidul Social DemocratPartidul Social-Democrat din Moldova nu recunoaşte referendumul din 17 septembrie privind statutul regiunii Transnistrene. PSDM consideră că acest plebiscit nu poate avea consecinţe juridice, reieşind din normele de drept internaţional. PSDM consideră drept inadmisibile orice acţiuni ale administraţiei autoproclamatei republici, care conduc la tensionarea şi destabilizarea situaţiei în regiune.

Totodată, PSDM califică faptul desfăşurării referendumului drept un eşec total al politicii actualei guvernări a Republicii Moldova în rezolvarea diferendului transnistrean, în democratizarea ţării, în reformarea politică şi economică a statului şi în soluţionarea problemelor sociale.

PSDM constată că în cei peste cinci ani de guvernare ai PCRM viaţa oamenilor s-a înrăutăţit şi Moldova nu a devenit mai atractivă pentru cetăţenii de pe malul stîng. Politica inconsecventă, agresivă şi haotică, promovată în ultimii ani, metodele autoritare de guvernare şi reprimarea democraţiei, au condus la agravarea situaţiei şi astăzi Moldova se află în pragul unei crize de proporţii.

PSDM este convins că reintegrarea teritorială şi dezvoltarea durabilă a ţării sunt posibile doar în condiţiile schimbării cardinale a politicii promovate, a restabilirii pe această bază a încrederii între părţi şi reluării procesului de negocieri.

Declaraţie privind arestatrea colaboratorului postului de televiziune PRO TV Chişinău Comunicat de presă al Partidului Social Democrat din Moldova