Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţie privind arestatrea colaboratorului postului de televiziune PRO TV Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 11 septembrie 2006
Partidul Social DemocratPartidul Social Democrat din Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu arestul abuziv al angajatului postului de televiziune “PRO TV Chişinău”, de către colaboratorii MAI.

PSDM consideră acest act drept o tentativă a guvernării de a intimida, şi, în consecinţă, de a subordona postul independent de televiziune, care prin politica editorială corectă, echidistantă şi profesionistă şi-a cucerit credibilitatea audienţei. “PRO TV” este unicul post de televiziune cu acoperire parţială a ţării care difuzează ştirile fără cenzura guvernării, spre deosebire de posturile — zis “public” Moldova 1 şi privat NIT, ambele afiliate puterii.

PSDM consideră că acţiunile MAI constituie un atac premeditat asupra unui post de televiziune privat, care se încadrează în campania de subordonare a presei libere din RM. În acelaşi context se includ şi încercările puterii de a privatiza “Euro TV” şi “Antena C”, iar cînd acestea au eşuat, le-au afiliat Companiei “Teleradio Moldova”.

Acuzaţiile aduse angajatului sunt aberante, iar metodele de cercetare judiciară — inadecvate. Este o dovadă în plus că justiţia din RM nu este independentă şi acţionează doar la comanda politică a guvernării.

PSDM cere eliberarea necondiţionată a colaboratorului “PRO TV” şi cercetarea acestuia în stare de libertate. Concomitent, sesizăm structurile internaţionale, ambasadele acreditate la Chişinău şi societatea civilă asupra faptului că, în pofida tuturor declaraţiilor de democratizare, guvernarea violează legislaţia în vigoare şi continuă cu insistenţă să promoveze politica de subordonare sau lichidare a presei libere din Moldova.

Serviciul de presă PSDM
Comitetul pentru migraţie al Internaţionalei Socialiste se va întruni la Chişinău Declaraţie Partidului Social-Democrat din Moldova privind referendumul din Transnistria din data de 17 septembrie 2006