Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comitetul pentru migraţie al Internaţionalei Socialiste se va întruni la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 23 mai 2006
Partidul Social DemocratLa 19–20 mai, în oraşul Moscova (Rusia), s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Internaţionalei Socialiste pentru ţările CSI şi Caucaz, sub preşedinţia Secretarului General al Internaţionalei Socialiste dl Luis Ayala cu participarea deputaţilor din Parlamentul European şi a reprezentanţilor ţărilor Uniunii Europene — Germania, Franţa, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Suedia. Regiunea CSI şi Caucaz a fost reprezentată de Armenia, Azerbaijan, Belarus, Moldova, Ucraina, Rusia.

În cadrul şedinţei Comitetului a fost pusă în discuţie situaţia politică din Rusia şi perspectivele social-democraţiei, precum şi situaţia creată după alegerile prezidenţiale din Belarus. Ceilalţi participanţi au prezentat rapoarte privind ultimele evoluţii politice în ţările din regiune.

La şedinţă a fost adoptată declaraţia Comitetului privind situaţia din Belarus în care Internaţionala Socialistă cheamă guvernarea de la Minsk să renunţe la politica de represiuni contra oponenţilor politici şi a cerut eliberarea imediată şi necondiţionată a deţinuţilor politici.

Delegaţia oficială a Moldovei a fost reprezentată de către membrii Biroului Central al Partidului Social-Democrat din Moldova Eduard Muşuc şi Victor Ciobanu. Raportul referitor la situaţia politică din Republica Moldova a fost prezentat de Eduard Muşuc şi a vizat nivelul de dezvoltare al democraţiei, problemele sociale cu care se confruntă societatea, în special migraţia în masă a cetăţenilor apţi de muncă, precum şi căile de soluţionare a acestora.

În cadrul forului reprezentanţii PSDM au avut discuţii cu delegaţii Partidelor Social-Democrate şi Socialiste din diferite ţări şi au confirmat relaţiile de colaborare cu partidele membre ale Internaţionalei Socialiste în scopul afirmării valorilor social-democrate în Moldova.

La iniţiativa PSDM, Internaţionala Socialistă a decis organizarea în iulie curent în Republica Moldova a unei şedinţe a Comitetului IS pentru migraţie, în cadrul căreia vor fi examinate problemele migraţiei şi a traficului de fiinţe umane în regiune, exodul populaţiei apte de muncă precum şi alte probleme cu care se confruntă societatea moldavă. PSDM va invita la această şedinţă reprezentanţi ai partidelor social-democrate din Portugalia, Grecia, Italia şi Rusia — ţări în care se atestă cel mai mare număr de migranţi din RM.

Serviciul de presă al PSDM
Declaraţia PSDM cu privire la tentativele guvernării de a lichida posturile publice municipale Euro TV şi Antena C Declaraţie privind arestatrea colaboratorului postului de televiziune PRO TV Chişinău