Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Curtea de Apel Chişinău a dat câştig de cauză PSDM

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 27 februarie 2007
Partidul Social DemocratPe data de 19 ianuarie 2007, Partidul Social Democrat din Moldova a remis Curţii de Apel Chişinău o cerere de chemare în judecată a Ministerului Justiţiei RM.

La 4 noiembrie 2006 a avut loc Congresul Partidului Social Democrat din Moldova. La acest congres au fot efectuate modificări în conducerea partidului.

La 21 noiembrie 2006 PSDM a depus la Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova o cerere privind înregistrarea modificărilor respective ale organelor de conducere ale Partidului Social Democrat din Moldova. PSDM a prezentat toate documentele necesare, inclusiv şi cele solicitate de MJ suplimentar.

Ministerul Justiţiei nu a operat modificările cuprinse în cererea din 21 noiembrie 2006 în termenii stabiliţi de legislaţia în vigoare, invocând argumente ce nu au suport legal şi înaintând permanent cerinţe noi de prezentare suplimentară a diferitor documente adiţionale.

Astăzi, 27 februarie 2007, Curtea de Apel a dat câştig de cauză Partidului Social Democrat din Moldova şi a obligat Ministerul Justiţiei să introducă modificările privind noul conducător al PSDM în Registrul partidelor şi să elibereze un Extras din acest registru cu modificările respective.

Serviciul de presă PSDM
Declaraţie cu privire la situaţia creată în sfera învăţămîntului Doi ani de la alegerile parlamentare din 2005. Poziţia PSDM