Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 15 martie 2007
Partidul Social DemocratAstăzi, 15.03.2007, Judecătoria Buicani a examinat cazul reţinerii preşedintelui Comitetului pentru Apărarea Drepturilor Cetăţenilor şi preşedinte al Partidului Social Democrat din Moldova Dl. Eduard Muşuc. Instanţa a calificat traversarea bulevardului Ştefan cel Mare de către participanţii la mitingul de protest din 12.03.2007, ca fiind ilegală şi instigată de către organizatorii mitingului şi a dispus aplicarea amenzii în mărime de 500 lei.

Considerăm că această decizie nu este legală, ci politică, adoptată la comandă. Scopul ei este în crearea temeiului juridic pentru neautorizarea acţiunilor de protest ulterioare, precum şi zădărnicirea pichetării non-stop a Parlamentului, declarată la mitingul de protest în cauză.

Acţiunile poliţiei şi a Judecătoriei reprezintă încă o tentativă de a intimida liderii PSDM şi, prin acest exemplu — liderii comitetelor de protest, organizatorii mitingurilor din toate centrele raionale şi pieţele din mun. Chişinău.

Avocaţii vor depune un recurs la Curtea de Apel în termen de 10 zile. În cazul neanulării deciziei respective în instanţele naţionale, organizatorii mitingului vor depune o cerere oficială la CEDO.

Serviciul de presă al PSDM
Doi ani de la alegerile parlamentare din 2005. Poziţia PSDM PSDM va merge în campania electorală cu sloganul: pentru DREPTATE! Pentru OAMENI!