Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Consiliul Naţional al Partidului Social-Democrat din Moldova a aprobat în unanimitate Acordul de colaborare semnat de PSDM, PDS şi UCM

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 2 iulie 2007
Partidul Social Democrat

Sâmbătă, 30 iunie 2007, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Consiliului Naţional al Partidului Social-Democrat din Moldova. La şedinţă au fost discutate rezultatele acumulate de PSDM la Alegerile Locale Generale din 3 iunie şi chestiunea privind consolidarea forţelor social-democrate din Moldova.

Membrii Consiliului Naţional, în urma unei analize ample a alegerilor, locale au decis să califice rezultatul ca fiind satisfăcător.

În aceeaşi şedinţă CN a aprobat în unanimitate Acordul de parteneriat şi colaborare între Partidul Democraţiei Sociale, Partidul Social-Democrat din Moldova şi Uniunea Centristă din Moldova şi Declaraţia comună a acestor formaţiuni politice.

Consiliul Naţional al PSDM a împuternicit Biroul Central să elaboreze, împreună cu reprezentanţii PDS şi UCM, un plan de activităţi comune, în scopul îndeplinirii Acordului semnat şi realizarea obiectivului de fuzionare a acestor formaţiuni politice. Membrii CN au exprimat opinia că, prin formarea unui singur Partid Social-Democrat, se va atinge scopul formării unui pol puternic social-democrat în Moldova, care va conduce la reprezentarea masivă a electoratului social-democrat în viitorul parlament şi promovarea valorilor social-democrate în societate.

Serviciul de presă al PSDM
Instanţa de judecată a respins cererea procurorului de condamnare a preşedintelui PSDM Eduard Muşuc Fracţiunea social-democrată în CMC declară că Acordul de formare a majorităţii în CMC, semnat de PL, AMN, PPCD şi PDM nu corespunde aşteptărilor majorităţii alegătorilor