Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Alpinistul Andrei Karpenko a arborat Drapelul Republicii Moldova, înmânat de PSD, pe piscul Everest

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 mai 2009
Partidul Social Democrat

La finele lunii martie, alpinistul Andrei Karpenko a preluat din mâinile Preşedintelui Partidului Social Democrat, Dumitru Braghiş, Drapelul Republicii Moldova pentru al arbora pe cel mai înalt pisc al lumii — Everest. Participarea sa, în cadrul unei expediţii comune organizate de Federaţia Rusă, la ascensiunea pe “acoperişul lumii” (cum mai este denumit acest pisc) a fost susţinută financiar şi moral de diverşi sponsori — membri ai PSD. Astăzi, social-democraţii aşteaptă cu nerăbdare întoarcerea lui Andrei acasă, pentru a-l felicita şi a-i mulţămi pentru succesul realizat, pentru aportul adus la promovarea imaginii Republicii Moldova în întreaga lume.

Fiind conştient de faptul că sportivii, oamenii de artă şi de cultură, oamenii de ştiinţă şi inovatorii sunt cei mai de prestigiu şi de rezonanţă ambasadori ai ţării noastre, sunt oamenii duc faima poporului nostru departe de hotarele republicii, PSD a susţinut şi îi va susţine pe toţi acei care, prin realizările lor, contribuie la promovarea bunului nume al Republicii Moldova. Deja de mai multe ori Drapelul ţării noastre înmânat de PSD şi-a găsit locul de cinste în cadrul mai multor competiţii sportive şi culturale care s-au desfăşurat în diverse ţări ale lumii.

Suntem siguri că exemplul alpinistului nostru va fi urmat de tinerele noastre talente sportive, cărora PSD este predispus să le acorde o permanentă susţinere.

Centrul de presă PSD
Iniţiativele anti-criză ale guvernării vor sărăci şi mai mult populaţia Distrugând businessul mic şi mijlociu, guvernarea comunistă distruge baza economiei ţării. Prin politica sa fiscală, ea a creat premise pentru izbucnirea unor proteste sociale de proporţii