Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD privind anunţul difuzat de preşedintele raionului Glodeni, Ion Movilă, prin intermediul serviciului de presă al PDM

|versiune pentru tipar||
PSD / 6 iulie 2009
Partidul Social DemocratAnalizând situaţia reală care s-a creat în organizaţia teritorială Glodeni a PSD şi comparând-o cu cele afirmate de Ion Movilă, Partidul Social Democrat constată că Ion Movilă manipulează opinia publică prin dezinformare şi abuz de fals. În context, PSD se arată nedumerit de faptul că Serviciul de presă al PDM a acceptat să difuzeze un anunţ ce conţine un neadevăr, fără măcar să se documenteze şi să verifice dezinformarea venită de la persoana menţionată.

Situaţia reală se prezintă astfel: din 1257 de membri ai PSD din raionul Glodeni ]ntruniţi în 19 organizaţii primare, anunţul de plecare l-au confirmat doar Ion Movilă şi încă câteva persoane. Mai multe dintre acele 16 persoane care figurează ca semnatare a anunţului difuzat de PDM, fiind contactate, au declarat că ele n-au semnat, ba unele chiar nici nu sunt membri de partid sau preşedinţi ai organizaţiilor primare.

Pornind de la cele constatate, PSD îşi declară dezacordul cu practica de dezinformare şi de manipulare a opiniei publice la care s-a dedat PDM la insistenţa grupării “Diacov — Lupu”. PSD, în cel mai operativ mod, va pune la dispoziţia opiniei publice argumentele de rigoare privind afirmaţiile false debitate de Ion Movilă şi difuzate de PDM.

PSD, prin fapte şi acţiuni concrete, a demonstrat deja şi va demonstra şi în continuare că este cu adevărat animatorul şi promotorul procesului de unificare a forţelor politice din spaţiul social-democrat. PSD nu se va lăsa intimidat de campania cripto-comunistă a tandemului Voronin-Diacov-Lupu care şi-au pus drept scop de bază dispersarea şi distrugerea PSD ca principala forţă politică de centru.

PSD va reacţiona prompt şi va informa operativ opinia publică despre toate atacurile comise la adresa lui şi despre toate acţiunile de detinformare a electoratului.

Dumitru Braghiş,
Preşedintele PSD
Declaraţia Partidului Social Democrat Vasile Tarlev a evidenţiat implicarea administrativă şi decizională haotică şi abuzivă