Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă privind vizita la Bruxelles a preşedintelui PSD Victor Şelin

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 septembrie 2010
Partidul Social Democrat

La 10 septembrie, Victor Şelin, Preşedintele Partidului Social Democrat, partid care se află în opoziţie faţă de partidele parlamentare, a plecat pe calea aerului la Bruxelles, capitala Uniunii Europene, unde au fost planificate întâlniri cu înalte persoane de răspundere ale Uniunii Europene şi ale Parlamentului European.

Sâmbătă, 11 septembrie, au avut loc întâlniri, în cadrul cărora reprezentanţii conducerii UE au fost familiarizaţi cu noul model de dezvoltare a economiei Republicii Moldova, bazat pe economia serviciilor: s-a accentuat că în Moldova va fi păstrată cota zero la impozitul pe profit, în următorii 5 ani investitorii străini vor fi eliberaţi de impozitul pe dividende, Moldova va deveni un centru de transfer al mărfurilor şi expediţiilor poştale între UE şi CSI, Moldova va deveni un centru financiar bancar cu servicii pentru pieţele financiare din UE şi CSI, va avea loc majorarea numărului de zone economice libere cu scopul creării de noi locuri de muncă în fiecare raion al ţării.

În intervalul dintre întâlnirile de lucru, Victor Şelin, la invitaţia conducerii UE, a vizitat Franţa şi Belgia, unde a participat la turul de ciclism Paris — Bruxelles.

În a doua jumătate a zilei, la reşedinţa oficială, în onoarea Preşedintelui Partidului Social Democrat a fost oferită o cină, la care, într-o atmosferă neformală, au continuat discuţiile privind noul model de dezvoltare economică a Republicii Moldova, model raportat la interesele comune ale UE şi CSI.

În continuarea programului vizitei, vor fi abordate teme ce ţin de problematica oferirii de către UE a regimului fără vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, creării pe întreg teritoriul Moldovei a condiţiilor optime pentru cultivarea produselor alimentare ecologic pure, stabilirea regimului de liber comerţ cu UE, aderarea Republicii Moldova la Spaţiul Economic Unic al CSI, refuzul Republicii Moldova de a ratifica Carta Europeană a limbilor vorbite.

În cadrul unei întâlniri de protocol, va avea loc întâlnirea Preşedintelui PSD, Victor Şelin cu Preşedintele Consiliului European Yves Leterme, în cadrul căreia părţile vor discuta pe marginea unui amplu şir de probleme de ordin politic şi economic, la fel şi probleme ce ţin de relaţiile Republicii Moldova cu CSI. Despre rezultatele finale ale vizitei, presa moldovenească va fi informată adăugător, cu prezentarea unui press releasse şi a unui reportaj foto ale vizitei Preşedintelui PSD.

Centul de Presă PSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat Minciuna Alianţei pentru Integrare Europeană în raport cu Uniunea Europeană