Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

“Jos piatra ruşinii!”

|versiune pentru tipar||
PSD / 2 noiembrie 2010
Partidul Social Democrat

Aşa au scandat astăzi, un grup de simpatizanţi şi membri ai Partidului Social Democrat din Moldova, în faţa pietrei comemorative din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Piatra comemorativă a fost instalată de către Primărie, în faţa Guvernului, în urma decretului emis de către preşedintele interimar Mihai Ghimpu, care ulterior a fost declarat neconstituţional.

Susţinătorii social-democraţi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de Preşedintele interimar Mihai Ghimpu şi primarul Dorin Chirtoacă, pentru faptul că nu se supun hotărîrii Curţii Constituţionale, ca piatra comemorativă din Piaţa Marii Adunări Naţionale, să fie demontată, sugerînd astfel ca toate cheltuelile să fie suportate din buzunarul celor doi. Simpatizanţii PSD, mai susţin că acest lucru are drept rezultat divizarea societăţii moldoveneşti în pro-ruşi şi pro-români.

Amintim că preşedintele interimar Mihai Ghimpu, a emis un decret prin care a declarat ziua de 28 iunie ca zi a ocupaţiei sovietice şi a cerut Primăriei mun. Chişinău să instaleze o piatră comemorativă. Decretul a fost contestat, iar la 12 iulie Curtea Constituţională l-a declarat ilegal şi l-a anulat.

Centrul de Presă PSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat Comunicat de presă privind întîlnirea oficială a Preşedintelui PSD Victor Şelin cu Preşedintele Clubului Oamenilor de afaceri “Timpul”, Igor Crapivca