Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 octombrie 2010
Partidul Social Democrat

Pe data de 17 octombrie 2010, în timpul Serviciului Divin de la Catedrala Mitropolitană “Naşterea Domnului” din Chişinău, în prezenţa enoriaşilor, Preşedintele Partidului Social Democrat a adus în dar Înalt Prea Sfinţitului Mitropolit al Chişinăului şi Întregii Moldove Vladimir o carte veche istorică despre istoria Moldovei începând cu secolul IV până la unirea cu Valahia, inclusiv descrierea istorică a tuturor Mitropoliţilor Moldovei până la 1803.

În timpul ceremoniei Victor Şelin a menţionat: “În ciuda persecuţiilor şi intimidărilor credincioşilor, Moldovenii au putut păstra această carte istorică de la stihie şi ruguri pe care se ardeau literatura istorică şi bisericească. Eu mă mîndresc, că anume nouă social-democraţilor ne-au încredinţat s-o întoarcem Mitropoliei Moldovei”.

În răspuns, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit al Chişinăului şi Întregii Moldove Vladimir a spus: “Victor Petrovici, Biserica salută iniţiativa Dvs. la restabilirea dreptăţii istorice în activitatea Bisericii în Moldova şi se va ruga Domnului să Vă ajute în începuturile dumneavoastră”.

Serviciul de presă PSD

28 Noiembrie 2010 — Începutul Revoluţiei Economnice “Jos piatra ruşinii!”