Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Partidului Social Democrat către Parlamentului Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 ianuarie 2011
Partidul Social Democrat

Stimaţi deputaţi,

Este evident faptul, că fiecare campanie electorală dă o speranţă cetăţenilor Republicii Moldova la o viaţă mai bună. De asemenea şi campania electorală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 i-a făcut pe oameni să creadă mesajelor partidelor politice şi să aştepte îmbunătăţiri zi de zi.

Campania electorală s-a sfîrşit şi indiferent de rezultatul obţinut partidele politice trebuie să activeze în interesul cetăţeanului, fie de pe poziţie de partid parlamentar fie extraparlamentar.

Cu regret, primele noutăţi ale anului 2011 au fost neplăcute. Scumpirea gazelor, produselor alimentare şi apoi scumpirile în lanţ le impune frica pentru ziua de mîine şi o neîncredere în elita moldovenească.

Ţinînd cont că problemele legate de majorarea preţurilor, precum şi că acordarea compensaţiilor periodice lasă loc de interpretări, deseori politice, şi că o bună parte a populaţiei Republicii Moldova trăieşte sub minimum necesar, Partidul Social Democrat — partid extraparlamentar, solicită Parlamentului Republicii Moldova să pună în discuţie şi să adopte proiectul Legii “Cu privire la garantarea minimului de existenţă”.

Adoptarea acestei Legi va asigura cetăţenilor acel minim necesar, care la moment constituie 1 385 lei, dar şi va pune în aplicare directă obligaţiunea Guvernului, care-i revine conform art. 47 din Constituţie. Totodată, adoptarea Legii “Cu privire la garantarea minimului de existenţă” la una din primele şedinţe ale Parlamentului ar face posibil introducerea modificărilor necesare în proiectul Bugetului de stat pentru anul 2011, care urmează să fie aprobat.

Anexat, Vă transmitem, pentru analiză, proiectul Legii “Cu privire la garantarea minimului de existenţă”, elaborat de Partidul Social Democrat, care poate fi luat ca bază. De asemenea, ne exprimăm disponibilitatea de a ne implica în procesul de definitivare a proiectului final, pentru a-l pune în discuţie în şedinţa plenară a Parlamentului.

Cu respect,

Victor ŞELIN
Preşedinte PSD
Sergiu Coropceanu: Majorarea preţurilor este rezultatul activităţii guvernului din ultimul an de zile Victor Şelin s-a întîlnit cu Valeri Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova