Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: AIE nu există ca o structură politică

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 februarie 2011
Partidul Social Democrat

Secretarul General al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu a declarat că AIE nu există ca structură şi că aceasta este construită doar pe principiul de control al puterii, iar cei care duc o luptă murdară, nu sînt altcineva decît PLDM şi PD.

Referitor la majorarea tarifelor la telefonia fixă, Sergiu Coropceanu a menţionat că pe fundalul acestui conflict apar fluxurile financiare, care nu reprezintă marea problemă: “E normal să ai mai multe conturi bancare în diverse bănci. Problema este în care bancă întreprinderea işi deserveşte conturile, unde se creditează şi cu care bancă colaborează”.

Potrivit acestuia, este necesar să fie construită o bancă de investiţii de stat şi anume această bancă să deservească întreprinderile de stat. Veniturile acumulate ar trebui sa fie investite în infrastructura statului.

“Scumpirile tarifelor Moldtelecom vine ca o urmare a majorării preţurilor la celelalte produse: carburanţi, produse alimentare. PSD este împotriva acestor scumpiri. Statul nu poate oferi acel minim de existenţă necesar. Cum atunci, guvernarea poate pune mîina în buzunarul populaţiei?”, a precizat Sergiu Coropceanu.

Centrul de presă PSD

Victor Şelin: Nu mai avem nevoie de promisiuni MĂRŢIŞORUL — simbolul electoral al Partidului Social Democrat