Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 mai 2011
Partidul Social Democrat

În fiecare an, pe 15 mai aniversăm Ziua Internaţională a Familiei. Este o sărbătoare internaţională instituită de ONU, ce se bucură de sprijin în majoritatea ţărilor. Ziua Familiei îndreaptă atenţia către celula de bază a societăţii — familia, accentuînd rolul ei şi nevoia de integritate.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, Vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de bine.

Familia este dragoste, respect reciproc, înţelegere şi respectarea dreptului fiecăruia la evoluţie, libertate, copilarie, educaţie sănătoasă, convieţuire şi suport.

Deşi, familia în Republica Moldova se confruntă cu multiple probleme de ordin moral, social şi economic, oricum este necesar să transmitem acest model al societatăţii drept unul de o importanţă majoră, care va contribui la educarea noii generaţii.

Familia înseamnă mult mai mult decît un cuplu cu copii care împart un anumit spaţiu locativ şi un buget financiar. Crearea unui nou cămin înseamnă întemeierea unei noi generaţii.

În familie se începe viaţa omului şi tot aici se începe formarea acestuia ca şi personalitate. De aceea, bunăstarea familiei şi atitudinea statului faţă de aceasta exprimă, în mare măsură, gradul de dezvoltare a societăţii.

Vă urez familii împlinite cu copii şi părinţi sănătoşi, realizări frumoase, pace şi linişte sufletească tuturor. Totodată, să nu uităm să manifestăm răspundere şi solidaritate în apărarea familiei, copiilor şi părinţilor noştri.

Cu respect,

Sergiu Coropceanu
Candidat la funcţia de Primar General de Chişinău
din partea Partidului Social Democrat
Flori — în amintirea eroilor noştri 27 mai — Ziua Europeană a vecinilor