Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

27 mai — Ziua Europeană a vecinilor

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 mai 2011
Partidul Social Democrat

Toţi trăim aproape de cineva şi toţi avem ceva în comun: vecinii. De aceea pentru a valorifica relaţiile bune între vecini a fost instituită o nouă sărbătoare — Ziua Europeană a vecinilor. Deşi se sărbătoreşte abia în 30 de state, sărbătoarea are drept scop de a-ţi cunoaşte vecinii, de a te întîlni cu ei în vederea stabilirii unor relaţii amicale.

Este un bun motiv de a ne face cunoscuţi, într-un mod creativ şi autentic, uneori fiind mai uşor să comunici cu cineva în cealaltă parte a lumii, decât să zici Bună Ziua, vecinului. Sărbătoarea Europeană a Vecinilor este o întâlnire care favorizează apropierile şi dezvoltă legăturile sociale. Este ocazia de a întâlni vecinii pentru a dezvolta relaţii favorabile, pentru a rupe anonimatul şi izolarea ce domneşte în oraşe.

Partidul Social Democrat îndeamnă toţi cetăţenii Republicii Moldova să salute vecinii, deoarece uneori un vecin îţi poate deveni mai apropiat, şi datorită unei relaţii bune cu vecinii vom demonstra respect şi onoare faţă de toţi care ne sunt alături.

Proiectele şi intenţiile Partidului Social Democrat vin în susţinerea tuturor cetăţenilor Republicii Moldova iar din moment ce oamenii vor simţi rezultate benefice, desigur că vor fi mai deschişi şi mai încrezători, eliminînd frica şi inhibarea în sine. Aceasta va spori discuţiile cu vecinii şi va determina o creştere a calităţii vieţii ale cetăţenilor Republicii Moldova.

De fiecare din noi depinde viitorul nostru, iar susţinerea reciprocă va influenţa şi relaţiile de prietenie între cei mai apropiaţi nouă oameni, inclusiv vecinii noştri.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei Sergiu Coropceanu: Doar cu o generaţie tînără educată, deşteaptă putem să construim un viitor