Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

SIS nu a permis PSD să depună flori la monumentul lui Bogdan I

|versiune pentru tipar||
PSD / 27 august 2011
Partidul Social Democrat

Conducerea Partidului Social Democrat a primit decizia de a nu participa la parada militară organizată de Alianţa pentru Integrare Europeană cu scopul demonstrării trecerii armatei naţionale a Moldovei Independente la standardele NATO.

În premieră, ofiţerii şi soldaţii armatei naţionale, instruiţi de specialişti şi consultanţi NATO, vor defila pe Piaţa Marii Adunări Naţionale conform standardelor NATO.

Sărbătoarea Naţională de Independenţă a Republicii Moldova a fost transformată de către conducătorii AIE într-o sărbătoare a ruşinii şi o demonstraţie de dependenţă faţă de vulturii militari NATO. Promovarea campaniei de atragere a spectatorilor la parada militară a avut drept scop punerea populaţiei ţării în faţa faptului că soarta lor este decisă şi militarii armatei naţionale întotdeauna vor fi gata să îndeplinească orice capriciu al conducătorilor AIE şi al şefilor acestora din exterior.

Partidul Social Democrat a planificat pentru ziua de 27 august depuneri de flori la monumentul lui Bogdan I — primul domnitor al Moldovei, care în anul 1359 a anunţat independenţa Moldovei. Monumentul este amplasat pe teritoriul Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate, care este proprietate publică şi unde în urma coordonării este posibil accesul. Necătînd la respectarea tuturor normelor de procedură de către PSD, accesul a fost refuzat pe motive politice.

Partidul Social Democrat constată, că prin acţiunile sale Serviciul de Informaţii şi Securitate limitează drepturile constituţionale ale cetăţenilor la libera exprimare a sentimentelor patriotice. Presupunem că conducerea SIS comite acţiuni îndreptate spre subminarea suveranităţii şi independenţei ţării noastre şi nu poate fi calificat în continuare ca organ care exercită funcţii de păstrare a construcţiei constituţionale a statului.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia PSD: “20 de ani de dependenţă a Republicii Moldova” Sergiu Coropceanu a participat la careul festiv de 1 septembrie al Şcolii Auxiliare nr. 7