Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Preşedintelui PSD, d-lui Victor Şelin către membrii comisiei pentru reforma justiţiei

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 septembrie 2011
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat consideră necesar să aducă la cunoştinţa membrilor comisiei pentru reforma justiţiei, că deciziile discutate şi primite la şedinţele comisiei sunt netransparente, ceia ce nu permite partidelor extraparlamentare şi societăţii civile de a înainta propuneri, de care să se ţină cont la elaborarea unor decizii efective şi rezultative în vedere îndeplinirii sarcinilor puse în faţa comisiei.

În legătură cu aceasta, ne adresăm la mijloacele de informare în masă cu rugămintea de a aduce la cunoştinţa membrilor acestei comisii naţionale şi a societăţii civile, poziţia Partidului Social Democrat despre principiile generale a reformei justiţiei în Republica Moldova.

Organele de justiţie
Procuratura
Centrul pentru Combaterea Corupţiei
Curtea Constituţională

Partidul Social Democrat este convins, că petrecerea reformei justiţiei este o aşteptare primordială a societăţii civile şi o necesitate stringentă pentru cetăţenii Moldovei.

Dezvoltarea social-economică a statului este în stagnare din cauza neîncrederii investitorilor autohtoni şi străini în practica existentă din justiţie şi funcţionarea organelor de drept.

Partidul Social Democrat îndeamnă membrii comisiei naţionale să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea transparenţei şedinţelor petrecute, şi prezentării sistematice a rapoartelor argumentate la propunerile constructive, venite de la societatea civilă şi partidele extraparlamentare, referitor la principiile de reformare a justiţiei.

Sursa: www.psdm.md

Adresarea PSD către efectivul Forţelor Armate ale Republicii Moldova cu prilejul a 20-a aniversării de la crearea Armatei Naţionale Ambasadorul României în Republica Moldova, d-l Marius Lazurcă sprijină “Ideea Naţională”