Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Ambasadorul României în Republica Moldova, d-l Marius Lazurcă sprijină “Ideea Naţională”

|versiune pentru tipar||
PSD / 5 septembrie 2011
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat salută adresarea Ambasadorului României în Republica Moldova, d-lui Marius Lazurcă, expusă în cadrul interviului acordat ziarului românesc “Ziarul Financiar”.

Dl Marius Lazurcă, în adresarea către lumea de afaceri din România a sprijinit “Ideea Naţională” a Partidului Social Democrat, declarînd că “prin apartenenţa la Comunitatea Statelor Independente (CSI), Republica Moldova poate fi un punct interesant de acces la imensa piaţă răsăriteană, beneficiind în acelaşi timp şi de direcţia vestică”.

Sperăm că, ambasadorul român nu se va mai implica în treburile interne ale Republicii Moldova, aşa cum a procedat în cazul studierii istoriei românilor, dar va contribui la dezvoltarea şi promovarea proiectelor social-economice în interesul cetăţenilor ambelor state.

Partidul Social Democrat şi-a trasat o sarcină politică de a moderniza Moldova în plan economic şi politic, luînd ca bază modelul dezvoltării Elveţiei, ţără constituită pe principii federative de unificare a teritoriilor sale, precum şi a poporului său multinaţional.

Modelul Elveţiei, în care armonizează cu success neutralitatea permanentă şi dezvoltarea economică, bazată pe înlesnirile fiscale pentru investitori, a devenit un model statal european, unde funcţionează mai multe limbi de stat, unde nu există contradicţii interetnice, iar cultura diferitor popoare este strîns îmbinată şi dezvoltă nivelul spiritual al tuturor cetăţenilor Elveţiei.

Trei ani îm urmă, cînd Alianţa pentru Integrarea Europeană a venit la putere, cetăţenii ţării noastre, politicienii, jurnaliştii şi politologii au fost ameţiţi de ideile întrării fulgerătoare în Uniunea Europeană, şi foarte emoţional, fără a atrage atenţia la rezultatele reale ale activităţii liderilor Alianţei, au susţinut politic conducerea actualei puteri. Dar astăzi acestea iluzii au fost deja spulberate, şi tot mai des societatea transmite critici binemeritate în adresa liderilor AIE.

“Ideea Naţională”, elaborată de Partidul Social Democrat, despre constituirea pe tot teritoriul ţării a Zonei Economice Libere, unde îşi vor putea realiza interesele economice comune ţările CSI şi UE, este un plan pragmatic de renaştere a ţării.

Partidul Social Democrat salută faptul, că experţii economici şi politici discută şi promovează ideea propusă de partid, atît la nivel de experţi, cît şi în mijloacele de informare în masă.

Partidul Social Democrat îşi asumă angajamentul de a primi şi examina, dar de asemenea şi să includă în documentele de program a partidului, toate propunerile constructive şi raţionale, parvenite de la societatea civilă şi de la toţi cei, care doresc dezvoltarea şi prosperarea statului moldovenesc.

Preşedintele
Partidului Social Democrat
Victor Şelin

Sursa: www.psdm.md

Adresarea Preşedintelui PSD, d-lui Victor Şelin către membrii comisiei pentru reforma justiţiei Declaraţia Partidului Social Democrat referitor la acţiunile anticonstituţionale ale AIE