Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Preşedintelui PSD, Victor Şelin, către liderii partidelor politice parlamentare ale Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 19 septembrie 2011
Partidul Social Democrat

România a semnat cu Statele Unite ale Americii acordul bilateral, despre amplasarea în sudul României, în nemijlocita vecinătate cu hotarele Moldovei, a rachetelor de interceptare SM-3, cu raza de acţiune 250 km.

Uniunea Europeană nu a dat acordul României, pentru amplasarea rachetelor americane, iar în acelaşi timp, SUA şi România nici nu solicită permisiunea completă, mărind prin aceasta ameninţarea securităţii în regiune.

Deja în următoarele luni, la gruparea militară a SUA în România vor adera suplimentar mai mult de cinci sute militari SUA, iar pentru avioanele de luptă şi maşinile blindate, dislocate la bazele militare ale SUA în România, vor fi furnizate rachete de luptă.

În acest caz, Moldova definitiv devine un ostatic al jocurilor militare în Balcani dintre SUA şi România, iar vectorul eurointegrării, ales de Moldova, obligatoriu prevede şi intrarea ei în blocul militar NATO.

La problemele sociale şi economice ale poporului moldovenesc, care s-au acumulat pînă în prezent, se adaugă încă o primejdie — de a fi antrenaţi în blocul militar NATO sau în procesul de confruntare politică şi militară dintre Rusia şi SUA.

Partidul Social Democrat se adresează către partidele parlamentare din Moldova: PCRM, PLDM, PD şi PL, de-a renunţa la acţiunile de aderare a Moldovei la UE, deoarece această aderare prevede în primul rînd intrarea Moldovei în NATO şi angajamentul Moldovei, de-a lua parte la operaţiunile militare NATO, care în practică demonstrează dorinţele membrilor NATO pentru dominaţia mondială, tot aşa, cum procedează ei în Africa şi Orientul Apropiat.

Partidul Social Democrat a înaintat Ideea Naţională de renaştere a ţării, conform modelului Elveţian, model, care prevede neutralitatea permanentă, aderarea la spaţiul Shenghen, fără a face parte din Uniunea Europeană, înlesniri fiscale pentru agenţii economici din toată lumea, principiul federativ de reunificare a regiunii Transnistrene şi funcţionarea în Moldova a culturilor şi limbilor tuturor etniilor, care locuiesc în ţara noastră.

Partidul Social Democrat conştientizează, că este unicul partid, care merge împotriva curentului evenimentelor politice din ţara noastră. Membrii partidului sunt convinşi, că liderii PCRM şi AIE nu au observat, cît de departe au mers ei pe o cale greşită. Dar mai există încă o şansă, de-a schimba politica statului, pentru a păstra pacea civică în ţara noastră.

Ideea Naţională, înaintată de Partidul Social Democrat, este capabilă să-i dispună pe liderii partidelor politice parlamentare la un compromis. Această Idee reprezintă un plan geopolitic, conform căruia ţările din CSI şi UE, împreună cu China şi SUA, îşi vor realiza interesele sale economice pe teritoriul Moldovei.

Modelul propus, pentru asigurarea păcii şi concilierii marilor puteri mondiale, bazat pe interesele economice comune pe teritoriul ţărilor neutre, a fost deja implementat în Elveţia, Austria şi Hong-Kong — aceasta înseană, că Moldova noastră poate să devenă o ţară a păcii şi prosperării.

Ambiţiile politicienilor noştri pentru funcţii — cine va fi Preşedintele sau Prim-ministrul ţării, nu vor avea nici o importanţă pentru cetăţenii harnici şi modeşti ai Moldovei, dacă în ţara noastră va funcţiona un sistem de dezvoltare socială şi economică a societăţii, şi se va stabili un pragmatism în politica externă, care va aduce Moldovei pace şi dezvoltare. Dar pînă cînd, politicienii nu se vor uni în jurul Ideii Naţionale de renaştere a Moldovei, ei vor purta crucea grea a suferinţelor poporului moldovenesc şi blestemul lui pînă la sfîrşitul vieţii, pentru nenorocirile, pe care le aduc în fiecare zi în casele şi familiile cetăţenilor săi.

Partidul Social Democrat întinde o mînă de împăcare, chemînd la un dialog constructiv şi responsabil politic, referitor la situaţia social-politică din ţară. Noi, politicienii, trebuie să purtăm discuţii despre metodele şi formele de dezvoltare ale societăţii, dar nu să manipulăm cu conştiinţa cetăţenilor noştri, aflaţi în faţa ecranelor televizoarelor.

Poporul moldovenesc este înţelept, iată de ce el încă rabdă, acordînd o şansă politicienilor, pentru ca aceştea să-şi revadă poziţiile şi să-şi corecteze greşelile făcute.

A venit şi luna septembrie 2011, cînd politicienii au promis, că vor răspunde la toate întebările, care s-au acumulat la poporul moldovenesc faţa de partidele, reprezentate în Parlamentul Republicii Moldova.

Centrul de presă PSD

Mesaj de felicitare PSD Danemarca China — partenerul nostru strategic