Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Apărarea lui Dumitru Pulbere de la înlăturarea din funcţie — constituie apărarea Constituţiei Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 septembrie 2011
Partidul Social Democrat

Pe data de 28 septembrie se împlineşte un an, termen prevăzut de Constituţia Republicii Moldova, în care Parlamentul nu poate fi dizolvat, în cazul dacă nu a fost ales Preşedintele Republicii Moldova în termenii stabiliţi. 28 septembrie este anume acea dată, după care Parlamentul Republicii Moldova trebuie să fie dizolvat şi anunţate alegeri parlamentare anticipate, din cauza încălcării termenului de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova.

Deputaţii actualului Parlament au încălcat nu numai termenii admisibili de alegere a Preşedintelui, dar şi procedura de instituire a Guvernului ţării. Conform Constituţiei Republicii Moldova, Parlamentul a fost obligat să aleagă Preşedintele Parlamentului, după aceasta Preşedintele ţării, iar Preşedintele nou ales trebuia să propună candidatura Prim-ministrului.

Poporul Moldovei a devenit ostaticul reglărilor de conturi din Parlament pentru funcţii şi ranguri. Poporul ţării este ostaticul neadevărului şi îndobitocirii din partea celor, căror le-a încredinţat puterea — deputaţilor Parlamentului.

Partidul Social Democrat confirmă temeiul juridic al declaraţiei Preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova dl Dumitru Pulbere, despre faptul că Preşedintele Republicii Moldova nu a fost ales în termenii prevăzuţi de Constituţia ţării, şi pe data de 28 septembrie 2011, Preşedintele interimar al Republicii Moldova, dl Marian Lupu, este obligat să emită Decretul despre dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova.

În cazul refuzului de a dizolva Parlamentul, va fi încălcat dreptul Constituţional al cetăţenilor Republicii Moldova pentru exprimarea voinţei sale de a alege o componenţă nouă, mai destoinică, a deputaţilor Parlamentului Republicii Moldova.

Cetăţenii ţării sînt speriaţi cu desfăşurarea unor eventuale alegeri anticipate, şi ameninţaţi cu înrăutăţirea situaţiei social-economice din ţară.

Social-democraţii declară, că aceasta este o minciună, mai rău poporului Moldovei, ca astăzi, nu-i va fi. Preţurile la produsele alimentare, medicamente, energie electrică şi la alte bunuri de primă necesitate sunt cele mai mari din ultimii 10 ani. Deja este cunoscut faptul că preţul pentru agentul termic va depăşi 1200 lei pentru o gigacalorie, iar preţul la gaz va depăşi 7 lei pentru un metru cub. De asemenea se măresc impozitele şi accizele.

Cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc alegeri anticipate nu doar din cauza nealegerii şefului statului, dar şi din motivul dezacordului faţă de politica ţării, şi la aceasta ei au dreptul constituţional.

Social-democraţii sunt încrezuţi că negocierile partidelor parlamentare cu privire la alegerea Preşedintelui nu se vor finaliza cu aprobarea candidaturii la această funcţie.

Partidele parlamentare au drept scop înlăturarea anumitor persoane cu funcţii de răspundere, pentru a-şi asigura sursa administrativă de influenţare a campaniei electorale, care conform normelor constituţionale nu poate fi evitată.

Partidul Social Democrat declară, că, începînd cu data de 28 septembrie 2011, activitatea Parlamentului Republicii Moldova va fi în afara legii!

Atît numirile în funcţii, cît şi actele legislative, pe care le vor aproba actuala componenţă a Parlamentului Republicii Moldova vor fi neconstituţionale, iar activitatea deputaţilor din Parlament din numele poporului se va califica ca uzurparea puterii poporului.

Învinuirile publice aduse Preşedintelui Curţii Constituţionale Dumitru Pulbere din partea Alianţei pentru Integrare Europeană şi membrului Curţii Constituţionale Victor Puşcaş au drept scop discreditarea judecătorului şi răfuiala cu persoana, care cinstit şi conştiincios îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de popor de apărare a normelor constituţionale.

Apărarea poziţiei Preşedintelui Curţii Constituţionale, precum şi apărarea lui Dumitru Pulbere de la răfuială prin demitere, constituie o obligaţiune constituţională a cetăţenilor ţării, care se echivalează cu apărarea Constituţiei Republicii Moldova.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Tariful de livrare a gazelor naturale pentru Moldova — un motiv de nelinişte pentru toţi PSD îl susţine pe Vladimir Putin şi Partidul “Edinaia Rossia”