Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD salută acţiunile întreprinse de Procuratura Generală: Colectarea banilor de la părinţi în şcoli este ilegală

|versiune pentru tipar||
PSD / 9 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat salută acţiunile întreprinse de Procuratura Generală care a reamintit Ministerului Educaţiei că învăţămîntul de stat este gratuit.

PSD a înaintat o serie de scrisori oficiale atît Ministrului Educaţiei, cît şi autorităţilor oficiale privind luarea măsurilor necesare de a înlătura schemele coruptibile în sistemul educaţional, în special prin intermediul Fondului special pentru manuale. Insistenţa şi argumentele noastre au reprezentat un temei ferm, încît, astăzi Procuratura Generală să solicite Ministerului Educaţiei să fie atentă asupra modulului şi condiţiilor de asigurare a elevilor cu manuale.

Partidul Social Democrat a iniţiat mai multe cauze în adresa Ministerului Educaţiei însă considerăm că problema colectării resurselor financiare de la părinţi reprezintă una din principalele acţiuni ilicite.

Astfel, PSD este satisfăcut pe deplin de decizia Procuraturii, unde Ministerul Educaţiei se obligă imediat de a exclude practica de colectare şi utilizare a mijloacelor băneşti prin intermediul asociaţiilor/comitetelor de părinţi şi neadmiterea implicării sub orice formă în acest proces a instituţiilor de învăţământ.

Partidul Social Democrat va lupta şi în continuare pentru asigurarea guvernării calitative, ulterior fiind satisfăcute în favoarea noastră şi cauzele iniţiate privind introducerea obiectelor de “Istorie a Moldovei” şi “Limba Moldovenească” şi suntem siguri, că treptat monopolul asupra sistemului educaţional din Republica Moldova va fi distrus, iar cel care a acţionat ilicit va răspunde conform legislaţiei în vigoare.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Adresarea liderului Partidului Social Democrat Victor Şelin către PCRM şi simpatizanţii doctrinei social-democrate PSD şi Asociaţia Obştească “Protecţia Consumatorului” au semnat un memorandum de colaborare în domeniul protecţiei consumatorilor