Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

La şedinţa Consiliului Municipal Chişinău Victor Şelin a solicitat scăderea tarifelor pentru apă şi energia termică

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat

Astăzi, liderul Partidului Social Democrat Victor Şelin a participat la acţiunea de protest în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal Chişinău.

Potrivit revendicărilor acţiunii de protest, social-democraţii au solicitat Consiliului Municipal Chişinău şi Primarului General Dorin Chirtoacă să introducă în ordinea de zi necesitatea iniţierii unei anchete privitor la cheltuielile ilicite care au fost introduse în tarifele pentru anul 2011, care au fost confirmate şi în urma controlului Curţii de Conturi. Consiliul Municipal este obligat să se autosesizeze pe chestiunea data, deoarece întreprinderea “Termocom” S.A. se află în gestiunea Primăriei mun. Chişinău.

Protestatarii solicită şi diminuarea tarifelor pentru apă şi nepermiterea includerii în tarife a pierderilor “Apă-Canal” S.A., precum şi schimbarea contoarelor din contul consumatorului.

Timp de o oră, în faţa Primăriei, au avut loc negocieri cu reprezentanţii organelor de ordine publică, privind accesul în sala de şedinţă a Consiliului Municipal, care ilegal au blocat intrarea în Primărie pentru liderul PSD, Victor Şelin şi participanţii la mitingul de protest.

Revendicările privind revizuirea tarifelor la apă şi agent termic au fost expuse în faţa consilierilor municipali, însă din cauza insistenţei primarului Dorin Chirtoacă de a supune votului permisiunea de semnare a unui contract de credit oferit de BERD, şedinţa CMC a fost întreruptă.

Între liderul PSD Victor Şelin şi edilul capitalei Dorin Chirtoacă s-au iscat discuţii în contradictoriu, din cauza refuzului lui Dorin Chirtoacă de a revizui tarifele la agent termic.

După ce şedinţa CMC a fost întreruptă, Victor Şelin şi-a exprimat indignarea faţă de activitatea CMC şi a declarat protestatarilor că Consiliul Municipal dă dovadă de incapacitate de funcţionare iar Primarul General Dorin Chirtoacă refuză iniţierea unei investigaţii privind tarifele la servicii comunale, care au fost stabilite ilicit.

Participanţii la protest au decis de a se adresa Procuraturii Generale privind iniţierea unei cauze penale pe numele lui Dorin Chirtoacă din cauza atitudinii iresponsabile faţă de locuitorii mun. Chişinău.

Totodată, protestatarii au decis să se alăture Mitingului Naţional care va avea loc la 26 noiembrie 2011 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care va solicita Demisia Guvernului din cauza nesatisfacerii revendicărilor înaintate în cadrul acţiunilor de proteste desfăşurate la 12 şi 19 noiembrie 2011.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Genocidul Guvernului faţă de cetăţenii Republicii Moldova De la revendicări social-economice la revendicări politice