Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Genocidul Guvernului faţă de cetăţenii Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 23 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat este indignat de atitudinea nepăsătoare a Guvernului, care acţionează în conformitate cu prevederile memorandumului semnat cu Fondul Monetar Internaţional, a cărei politică socială este în detrimentul populaţiei RM.

Deşi în cadrul acţiunilor de protest din 12 şi 19 noiembrie, participanţii la protest au solicitat Guvernului să ia mai multe măsuri în ce priveşte calitatea nivelului de trai a oamenilor cu venituri sub minimum de existenţă, drept răspuns, Guvernul s-a arătat la fel de iresponsabil ca şi în anii precedenţi, fiind invocat motivul acţiunilor de majorare a preţurilor la produse, medicamente şi servicii comunale, drept o clauză prioritară în memorandumul cu FMI şi alţi actori internaţionali.

În cadrul întrevederii între reprezentanţii Guvernului, ministerele de resort şi organizatorii protestelor, delegaţii guvernamentali au asigurat că cerinţele înaintate ale protestatarilor urmează a fi satisfăcute în viitorul apropiat. Iar astăzi, cînd oamenii, participanţi la proteste, au fost încurajaţi că Guvernul va lua atitudine şi că aceasta urmează să vină cu o serie de reglementări în beneficiul cetăţenilor, suntem anunţaţi că Guvernul nu poate lua măsurile necesare deoarece există alte înţelegeri la nivel internaţional, care nicidecum nu ating păturile vulnerabile, dar din contra, creează o stare de agonie în rîndurile moldovenilor.

Pe lîngă politica antisocială a Guvernului, acesta, lipsit de bunul simţ ne informează că începînd din anul 2012, pacienţii neasiguraţi vor achita pentru serviciile de consultanţă medicală primară taxa de 20 de lei. Şi cel mai important este că reprezentanţii Guvernului au aprobat aceste prevederi, pentru a elimina inechitatea existentă între persoane asigurate şi neasigurate.

Considerăm această acţiune drept un genocid al cetăţenilor vulnerabili a Republicii Moldova, unde statul distruge categorii de oameni precum pensionari, şomeri, familii numeroase şi chiar descurajează tînăra generaţie care speră la un viitor prosper şi la un stat independent, a cărei guvernare trebui să acţioneze, în primul rînd, conform Constituţiei RM.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Vom cere demisia Guvernului dacă acesta nu-şi va respecta promisiunile La şedinţa Consiliului Municipal Chişinău Victor Şelin a solicitat scăderea tarifelor pentru apă şi energia termică