Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Vom cere demisia Guvernului dacă acesta nu-şi va respecta promisiunile

|versiune pentru tipar||
PSD / 19 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat

Al doilea miting de protest a avut loc astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. De această dată au participat şi locuitorii oraşelor Soroca, Floreşti, Vulcăneşti, Criuleni, Căuşeni, Drochia, Orhei Bălţi, Anenii Noi care au protestat împotriva politicii antisociale a Guvernului RM.

Organizatorii acţiunii de protest, Partidul Social Democrat din Moldova, Sindicatul Independent “Protecţia Socială” şi Asociaţia Obştească “Protecţia Consumatorului” au încurajat protestatarii prin anunţarea rezultatelor obţinute în urma înaintării cerinţelor participanţilor la mitingul din 12 noiembrie către Guvernul RM.

Dat fiind faptul că ieri, reprezentanţii Guvernului şi a ministerelor de resort au avut o întrevedere cu reprezentanţii mitingului de protest, Victor Şelin a adus la cunoştinţă tuturor celor prezenţi în piaţa că Guvernul va satisface cerinţele înaintate, doar că e nevoie de timp pentru a se consulta cu membrii din AIE la anumite revendicări solicitate, în special, în ce priveşte lichidarea ANRE.

Totodată Şelin a menţionat că Guvernul va revedea proiectele de legi care vor facilita condiţiile antreprenorilor care vor angaja pensionari, persoane cu dizabilităţi sau studenţi, aceştia fiind scutiţi de plăţile către fondurile asigurărilor sociale şi medicale. Tot în cadrul negocierilor, Guvernul a asigurat că aceste categorii de persoane vor fi scutite de plăţile serviciilor de stat, şi în viitorul apropiat vor putea perfecta gratuit acte de identitate, certificate din Arhiva de stat şi alte acte oficiale.

Liderul PSD, Victor Şelin a reiterat necesitatea abţinerii de la achitarea facturilor pentru luna curentă, deoarece Guvernul doar a asigurat satisfacerea condiţiilor protestatarilor, nefiind luate decizii finale. Drept urmare se acordă un termen de o săptămînă de a monitoriza acţiunile reprezentanţilor ministerelor de resort şi a Guvernului RM, ulterior fiind anunţaţi participanţii la protest referitor la acţiunile executate.

Partidul Social Democrat va organiza acţiune de protest şi în data de 26 noiembrie, dacă Guvernul nu va fi receptiv în luarea unei atitudini serioase faţă de poporul moldovenesc, fiind obligată de a acţiona în interesele cetăţenilor săi. Victor Şelin a asigurat protestatarii că dacă Guvernul nu va acţiona, în data de 26 noiembrie urmează a fi organizat un nou Protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de această dată cu iz politic unde cu toţii vom cere demisia Guvernului.

Ţinem să amintim că la protestul de astăzi a fost invitat şi Prim-ministrul RM, Vladimir Filat pentru a participa la dezbateri publice şi a răspunde în faţa protestatarilor privind situaţia deplorabilă din ţară, însă Premierul nu a dat curs invitaţiei.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Începutul campaniei “Populaţia Moldovei împotriva Guvernării” Genocidul Guvernului faţă de cetăţenii Republicii Moldova