Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Partidului Social Democrat către Asociaţiile Obşteşti, Organizaţiile Nonguvernamentale şi toţi cetăţenii RM

|versiune pentru tipar||
PSD / 28 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat din Moldova, susţinut de mai mulţi cetăţeni şi reprezentanţi ai Asociaţiei Obşteşti “Protecţia Consumatorului” şi a Sindicatului Independent “Protecţia Socială” a iniţiat o politică dură împotriva Guvernului, din cauza nerespectării poporului care l-a instituit în funcţiile cheie ale statului şi din cauza imposibilităţii asigurării unui trai decent cetăţenilor Moldovei.

Guvernul RM, în frunte cu premierul Vlad Filat este obligat să acţioneze prioritar în beneficiul populaţiei RM şi să creeze condiţii de muncă, să asigure salarii şi pensii decente, alocaţii şi facilităţi, care ar veni să satisfacă nevoile zilnice ale populaţiei Republicii Moldova.

Ultimele decizii incluse în proiectul bugetului pentru anul 2012, vin drept o politică antisocială a actualului Guvern, care continuă să acţioneze la ordinele impuse de Fondul Monetar Internaţional. Spre regret, din momentul instituirii AIE, reprezentanţii Guvernului, Parlamentului, într-un cuvînt aleşii poporului, nu fac altceva decît să îndeplinească ordinele altor actori internaţionali, fără a analiza influenţa acestor politici asupra calităţii vieţii cetăţenilor Moldovei.

Guvernul a dirijat întreg sistem energetic în aşa mod, încît acesta să ia decizii proprii cu privire la tarifele şi preţurile pentru furnizorii de servicii comunale. Independenţa ANRE a şi redirecţionat principala problemă a tarifelor de pe umerii guvernanţilor pe un contract semnat care prevede clar majorări continue la gaze naturale.

Partidul Social Democrat a înfruntat Guvernul şi Parlamentul prin organizarea acţiunilor de protest, care condamnă acţiunile Guvernului în detrimentul poporului său şi vine cu mesajul de a demite actuala componenţă a Guvernului şi de a desemna noi guvernanţi, noi miniştri, care vor auzi vocea poporului, care a obosit să îndure frig, foame şi agravarea stării sănătăţii din cauza unor iresponsabili care se gîndesc doar la cum să-şi păstreze fotoliile şi să mai fure bani din buzunarele oamenilor.

Partidul Social Democrat se adresează tuturor Asociaţiilor Obşteşti care apără interesele pensionarilor, şomerilor, veterani de război, veterani ai muncii şi alte categorii de persoane, dar şi ONG care protejează drepturile omului, şi unde se adună tineri specialişti, persoane cu dizabilităţi pentru a susţine Campania “Poporul Moldovei împotriva Guvernului”. Acţiunea dată se desfăşoară în Piaţa Marii Adunări Naţionale unde sunt amplasate corturi destinate colectării de semnături care vor fi ataşate petiţiei naţionale care va fi depusă la Curtea de Apel.

În scopul de a uni toţi cetăţenii RM, în spirit solidar în lupta împotriva majorărilor continue la tarife şi preţuri ilegale stabilite de către ANRE şi monopoliştii furnizori de servicii comunale, este nevoie de a avea sprijinul fiecărui cetăţean al RM care tinde şi speră la o viaţă mai bună pentru el şi copii săi.

ONG care vor dori să se alinieze campaniei date, vor beneficia de un cort în PMAN şi împreună cu reprezentanţii altor structuri civice vor organiza operativ activitatea de colectare a semnăturilor astfel încît la următoarea şedinţă AIE, Guvern şi Parlament să se supună discuţiei intensitatea voinţei poporului care nu mai crede în aleşii săi.

Dacă vom da dovadă de solidaritate şi unire vom reuşi să demitem Guvernul şi să fie stabilite alegeri parlamentare anticipate. Prin motivul invocat de guvernanţi că alegerile anticipate necesită mulţi bani, puteţi fi siguri că prin dispersarea cetăţenilor, şi prin distrugerea treptată a fiecăruia din noi, aceasta le aduce cu mult mai mulţi bani, decît costurile noilor alegeri.

Sursa: www.psdm.md

Primul reportaj din Piaţa Marii Adunări Naţionale Declaraţia Preşedintelui Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, în ajunul dezbaterii şi adoptării bugetului de stat pentru anul 2012