Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

G. Zubatîi este unul dintre judecătorii care îndeplineşte poruncile actualei guvernări, uitînd de atribuţiile funcţiei sale

|versiune pentru tipar||
PSD / 8 decembrie 2011
Partidul Social Democrat

Astăzi judecătorul G. Zubatîi a scos de pe rol dosarul de procedură contencioasă “Partidul Social Democrat din Moldova vizavi de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova”.

Partidul Social Democrat este indignat de faptul că dosarul care a fost înaintat încă pe 12 august, o cauză care solicită accesul la informaţie privind introducerea manualelor de Istorie a Românilor în disciplina şcolară şi sursele financiare care au fost direcţionate pentru reeditarea manualelor de Istorie a Românilor şi Istorie Integrată, a devenit un dosar comercial, în interesul domnului G. Zubatîi.

Pe lîngă faptul, că Ministerul Educaţiei a tergiversat pe cît se poate de îndelungat examinarea dosarului, invocînd diverse motive, Judecătorul G. Zubatîi nu a pronunţat nici o decizie, fiind în aşteptarea ordinelor de la superiorii săi.

PSD constată că dl. G. Zubatîi a acţionat în mod interesat şi fiind influenţat, a scos cazul de pe rol, fără a examina cauza. Considerăm că reprezentantul legii nu a exercitat funcţia în conformitate cu legislaţia în vigoare şi de fiecare dată a căutat motive să închidă dosarul.

Partidul Social Democrat va contesta decizia Judecătorului G. Zubatîi şi va insista ca Ministerul Educaţiei RM să prezinte informaţiile cu privire la cantitatea şi resursele financiare alocate pentru manualele de Istorie a Românilor şi Istorie Integrată.

Totodată, constatăm că prin decizia de astăzi se accentuează faptul că introducerea în disciplina şcolară a manualelor de Istorie a Românilor şi a manualelor date reprezintă nu doar o încălcare a Constituţiei RM dar şi denotă implicarea mai multor funcţionari publici, care în mod vehement se eschivează de a informa populaţia despre realităţile care au loc în Ministerul Educaţiei şi de a răspunde în faţa legii.

Ţinem să menţionăm că Dl. G. Zubatîi, judecător la Curtea de Apel Chişinău a fost acuzat de mai multe ori de imparţialitate şi interes personal în pronunţarea deciziilor în cauzele examinate, iar nesancţionarea judecătorului, ne permite să concluzionăm că Zubatîi, este unul dintre judecătorii care îndeplineşte poruncile actualei guvernări, uitînd de atribuţiile funcţiei sale.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD iniţiază Referendumul Republican pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan Privatizarea sectorului energetic este o altă minciună a actualei guvernări