Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD a depus Cererea prealabilă însoţîtă de semnături a peste 10 000 de persoane cu solicitarea de a micşora tarifele actuale la ANRE

|versiune pentru tipar||
PSD / 9 decembrie 2011 | 
Partidul Social Democrat

Astăzi Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin însoţit de protestatari au mers la sediul ANRE pentru a depune cererea prealabilă care prevede solicitarea de anulare a tarifelor existente la serviciile comunale.

În conformitate cu prevederile art. 1, al. 1, 2, art. 3 al. 1 lit. (a), art. 5 , art. 8, art. 14 lit al. 3, art. 15 al. 1 din Legea contenciosului administrativ, art. 73 CPC al RM, PSD a înregistrat în cancelaria ANRE, cererea susţinută de semnături a peste 10 000 de cetăţeni care consideră că ANRE a stabilit ilegal tarifele la agent termic şi gaze naturale, la care este anexată şi decizia Curţii Constituţionale nr.64 din 06.10.2011.

“Dacă în termen de o săptămînă cererea prealabilă nu va fi examinată pozitiv privind anularea punctului 3 din Hotărîrea nr. 429, privind tarifele la producerea energiei electrice, energiei termice şi de livrare a energiei termice consumatorilor finali, vom fi nevoiţi să ne adresăm cu o cerere în contenciosul administrativ din numele nostru şi al mai mult de 10.000 de persoane”, a avertizat Victor Şelin.

În acelaşi timp, liderul PSD a precizat că dacă ANRE va ignora cererea depusă astăzi, va fi blocată intrarea/ieşirea din clădirea ANRE, pînă cînd oamenii nu vor fi satisfăcuţi în ce priveşte decizia de reducere a tarifelor.

Partidul Social Democrat timp de o lună a protestat în faţa Guvernului şi a manifestat indignarea faţă de iresponsabilitatea actualei guvernări privind politica antisocială promovată şi nemulţumirea faţă de aprobarea tarifelor în interesul întreprinderilor monopoliste, care furnizează serviciile energetice. Protestatarii au colectat peste 10 000 de semnături de la cetăţenii Republicii Moldova, prin care au rugat Partidul Social Democrat să întreprindă toate măsurile posibile în vederea apărării drepturilor şi intereselor cetăţenilor în scopul micşorării tarifelor la gaze naturale, agent termic, energie electrică şi servicii comunale.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Privatizarea sectorului energetic este o altă minciună a actualei guvernări Prima Adunare a Grupului de Iniţiativă a aderării RM la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan