Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Partidului Social Democrat din Moldova cu privire la decizia lui Marian Lupu de a renunţa să mai candideze pentru funcţia de preşedinte

|versiune pentru tipar||
PSD / 28 decembrie 2011
Partidul Social Democrat

Chiar dacă Marian Lupu a declarat că renunţă de a mai candida la funcţia de şef al statului, Partidul Social Democrat din Moldova reiterează poziţia sa, că actuala componenţă a Parlamentului, începînd cu 28 septembrie 2011 este în afara legii, ceea ce denotă că în Republica Moldova are loc uzurparea puterii de stat.

Curtea Constituţională, organul suprem de control al respectării legislaţiei RM, prin decizia sa din 20 septembrie 2011, a confirmat că Parlamentul RM urmează să fie dizolvat imediat după data de 28 septembrie 2011.

Partidul Social Democrat aminteşte că puterea de stat aparţine poporului şi în momentul cînd poporul îşi va redobîndi dreptul de luare a deciziilor, toţi cei care au utilizat puterea de stat în interes personal sau de partid vor fi traşi la răspundere în faţa cetăţenilor Moldovei. Prima acţiune, prin care cu adevărat poporul va beneficia de dreptul asupra puterii o va constitui desfăşurarea Referendumului republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea vamală Rusia — Belarus — Kazahstan, iniţiativa PSD, unde fiecare cetăţean va participa şi va folosi dreptul său de a schimba viitorul statului moldovenesc.

Reamintim lui Marian Lupu că, Domnia sa nu doar trebuia să se dezică de a mai candida la funcţia de Preşedinte al statului, dar fiind în funcţia de Preşedinte Interimar este obligat să dizolve parlamentul şi să anunţe alegeri parlamentare anticipate, aşa cum prevede norma constituţională.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Scrisoare deschisă Prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat de la Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova Victor Şelin PSD-ul a primit colindătorii