Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD: Alegerile parlamentare anticipate — unica soluţie

|versiune pentru tipar||
PSD / 6 februarie 2012
Partidul Social Democrat

Alianţa de guvernare urmează să se convoace astăzi într-o şedinţă privind pregătirea desfăşurării referendumului constituţional. Putem constata cu certitudine că tensiunea din societate a ajuns la maximum şi situaţia dată va duce la nesupunere civilă faţă de autorităţi: acţiuni de protest în masă organizate de către partidele din opoziţie, proteste ale antreprenorilor din businessul mic şi mijlociu, acţiuni de protest a sindicatelor.

Dacă astăzi, liderii AIE nu vor anunţa decizia de refuz în a desfăşura referendumul privind modificarea Constituţiei, Partidul Social Democrat va iniţia consultările cu societatea civilă privind consolidarea şi realizarea acţiunilor comune de organizare a evenimentelor destinate înlăturării AIE de la putere.

Alegerile parlamentare anticipate reprezintă unica soluţie, care necesită a fi aprobată de către AIE cu scopul de a proteja societatea de haos şi conflicte civile. Conflictul civil va fi inevitabil, dacă AIE îşi va impune interesul propriu şi va tracta acţiunile de protest drept o încercare de a priva cetăţenii de perspectiva europeană — operaţiune planificată de către componentele AIE.

Partidele din Alianţă au pierdut încrederea cetăţenilor, care i-au susţinut la alegerile din 2011 şi pentru a subjuga alegătorii, a fost elaborat un scenariu conform căruia AIE va atrage adepţii săi prin lozinci de protejare a valorilor europene şi această idee de consolidare trebuie să muşamalizeze toate eşecurile politicii Alianţei în aspectul dezvoltării sociale şi economice a ţării.

Partidul Social Democrat cere AIE să renunţe la concepţia greşită precum că acţiunile de protest pot fi prezentate drept o tentativă de revenire a comuniştilor la putere. Spiritul protestatar din inimile şi conştiinţa populaţiei va determina organizarea revoltelor populare, deoarece dreptate şi justiţie în acţiunile AIE nu există.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Adresarea Preşedintelui PSD Victor Şelin către societatea civilă privind instituirea Camerei Obşteşti a Republicii Moldova Moldova şi Uniunea Vamală: revenirea în trecut sau avîntul spre viitor