Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

NOTĂ DE PROTEST către posturile de televiziune

|versiune pentru tipar||
PSD / 8 februarie 2012
Partidul Social Democrat
Directorilor generali ai posturilor de televiziune:
Moldova 1, Prime TV, Publika TV, Jurnal TV, Euro TV, Alt TV, 2 Plus, N 4, Aici TV, TV 7, TVC 21, Pro TV, MIR

Stimaţi directori,

Menirea mijloacelor de informare în masă, în deosebi a posturilor de televiziune este de a informa corect şi echidistant populaţia Republicii Moldova. De asemenea, obligaţiunea nobilă a celor din mass-media este de a se conduce de conceptul pluralismului de opinii.

Cu regret, constatăm, că majoritatea posturilor de televiziune au devenit doar promotorii şi portavoce a partidelor de la guvernare ignorînd nu doar opiniile partidelor extraparlamentare ci şi opiniile majorităţii populaţiei ţării noastre.

Alianţa pentru Integrare Europeană, în activitatea sa, şi-a pus drept obiectiv aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acest mesaj este pe larg mediatizat de instituţiile pe care le conduceţi. Cu atît mai mult, că prin intermediul posturilor de televiziune se promovează doar aspectul pozitiv trecînd cu vederea toate punctele slabe şi periculoase pentru ţara noastră.

Pe de altă parte, conform sondajelor şi statisticilor existente, un număr şi mai mare de populaţie în raport cu susţinătorii integrării europene susţin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Rămînem nedumeriţi de ce acest subiect nu se regăseşte în discuţiile, talk-show-urile, precum şi în buletinele de ştiri ale posturilor de televiziune.

Ignorarea şi sabotarea de către dvs. a mesei rotunde “Moldova şi Uniunea Vamală — revenirea în trecut sau avîntul spre viitor”, organizat de către Clubul de discuţii al Centrului de Cultură şi Ştiinţă unde au participat peste 150 persoane, reprezentanţi ai societăţii civile şi mediului de afaceri, demonstrează dependenţa şi supunerea dvs. faţă de actuala guvernare.

Stimaţi domni,

Elitele politice se schimbă, la fel şi guvernările, iar mass-media trebuie să ramînă imparţială faţă de informaţia prezentată populaţiei şi a respectării pluralismului de opinii.

În acest context, vă invit să reveniţi în aria dreptăţii şi a adevărului, să transmiteţi şi să informaţi populaţia ţării despre toate evenimentele şi iniţiativele din societate, nu doar a partidelor de la guvernare.

Victor Şelin,
Preşedinte al comitetului organizatoric pentru organizarea referendumului republican privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan

Sursa: www.psdm.md

Moldova şi Uniunea Vamală: revenirea în trecut sau avîntul spre viitor PSD solicită instanţei de judecată să anuleze decizia ANRE de majorare a tarifului la agent termic