Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD condamnă planurile AIE de a crea baza militară NATO la Mărculeşti

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 februarie 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat califică poziţia statului a fi una absurdă şi fără nici o logică, care pentru început a vîndut aeronavele sale din baza militară aviatică, fiind invocat motivul că Republica Moldova are statut de neutralitate, pe cînd, în acelaşi timp, Alianţa de guvernare încearcă să legitimeze necesitatea creării şi fortificării unei baze militare aviatice.

Alianţa pentru Integrare Europeană conştientizează lipsa resurselor financiare pentru problemele sociale şi în acelaşi timp include în buget 240 mil. de lei chiar, dacă aceste resurse nu sunt asigurate la moment şi nici o potenţială sursă nu este depistată.

PSD este ferm convinsă că scopul creării bazei militare aviatice este de a fi pregătită pentru orice situaţie, mai ales că astăzi blocul militar NATO nu dispune de resurse financiare pentru a asigura armament şi echipament militar. Admitem faptul, că în următorul acord care va fi semnat cu NATO, vor fi incluse clauze privind protecţia spaţiului aerian prin instituirea unei baze militare pe teritoriul fostului aerodrom militar Mărculeşti din Moldova, deşi acest teritoriu ar fi potrivit pentru crearea unei Zone Economice Libere care va asigura transportarea mărfurilor din Republica Moldova pe cale aeriană.

În acest context ţinem să menţionăm că AIE intenţionat modifică legislaţia, cu scopul de a institui o bază militară pe teritoriul RM la fel cum a făcut statul vecin, România. AIE trebuie să fie preocupată de consolidarea societăţii moldoveneşti, însă continuă să aprobe legi ilegal, fiind uzurpată puterea statului.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD salută decizia liderului RMN Evghenii Şevciuc de aderare la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan PSD se pronunţă împotriva şedinţei comune a Guvernelor Republicii Moldova şi României în or. Iaşi