Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD salută decizia liderului RMN Evghenii Şevciuc de aderare la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan

|versiune pentru tipar||
PSD / 16 februarie 2012
Partidul Social Democrat

La 30 decembrie 2011, în ziua inaugurării dlui Evghenii Şevciuc în calitate de lider al RMN, Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin, în mesajul de felicitare, a menţionat importanţa consolidării forţelor pentru integrarea ţării pe principiul federativ.

De asemenea, Vicor Şelin a menţionat că Republica Moldova întregită poate avea un viitor în cadrul Uniunii Vamale Rusia — Belarus — Kazahstan. Pe teritoriul ţării este format grupul de iniţiativă, care va organiza în anul 2012 un Referendum republica legislativ privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală. “Este binevenit faptul ca acest referendum să se desfăşoare pe ambele maluri ale Nistrului”, se menţiona în mesaj.

Astăzi, în mai multe mijloace de informare în masă a apărut declaraţia liderului RMN Evghenii Şevciuc de integrare a regiunii la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan.

În următoarele zile vom iniţia discuţii şi consultări astfel ca Referendumul legislativ de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan să se desfăşoare în aceiaşi zi pe ambele maluri ale Nistrului.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia PSD în legătură cu convocarea sesiunii de primăvară din 2012 a Parlamentului Republicii Moldova PSD condamnă planurile AIE de a crea baza militară NATO la Mărculeşti