Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia Secretarului General al PSD din Moldova, Sergiu Coropceanu, privind incidentul din oficiul PSRM

|versiune pentru tipar||
PSD / 22 februarie 2012 | 
Partidul Social Democrat

Urmare multiplelor apeluri telefonice, primite de la mass-media, pentru a comenta situaţia, care a avut loc ieri în oficiul PSRM, adresate conducerii PSD, care la moment se află într-o vizită oficială în China împreună cu fermierii moldoveni, eu fiind membrul acestei delegaţii, în calitate de Secretar General al PSD, declar:

Persoana implicată în situaţia din oficiul PSRM este Genadie Talmaci, membrul PSD, student, care luptă pentru promovarea valorilor şi culturii naţionale, şi funcţionarea normelor constituţionale.

Prin acest gest, Ghenadie Talmaci a dorit să-şi manifeste dezacordul faţă de minciuna din comportamentul lui Igor Dodon, care prin acţiunile sale susţine menţinerea la putere a unei guvernări antipopulare cu numele de AIE.

Este ruşinos să te numeşti “socialist” în situaţia cînd susţii o guvernare antipopulară şi doreşti să participi la alegerea şefului statului în situaţia de uzurpare a puterii în stat.

Grosolan este comportamentul tinerilor socialişti, care l-au îmbrăncit pe Ghenadie şi l-au dus într-o cameră din oficiul PSRM unde l-au agresat fizic, dar nu gestul acestui tînăr social-democrat.

Maltratarea persoanei date, care nici nu l-a ochit pe Dodon, lăsîndu-i costumaşul curăţel, apelarea la structurile de forţă speciale reprezintă o fricoşanie a lui Igor Dodon. Este regretabil şi faptul că poliţia în loc să lupte cu adevăraţii infractori, cei care violează legile şi uzurpează puterea în stat, declară că pentru o exprimare asupra unei probleme din societate, tînărul riscă închisoare de pănă la 3 ani.

Sunt convins că Ghenadie Talmaci nici nu a dorit să-l nimerească pe Igor Dodon, dar mai mult a dorit să facă un gest de dezacord. Chiar şi dacă l-ar fi lovit, mirosul rămînea acelaşi, deoarece Igor Dodon reprezintă un ou făcut şi răsclocit de Alianţă, care nu mai poate avea pui.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Întrevederea oficială a conducerii PSD cu Hu Wei, secretar al Partidului Comunist din China Delegaţia PSD din Moldova a avut o întrevedere cu conducerea Departamentului Comerţului şi cu reprezentanţii mediului de afaceri chinez