Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Întrevederea oficială a conducerii PSD cu Hu Wei, secretar al Partidului Comunist din China

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 februarie 2012
Partidul Social Democrat

Ieri, 20 februarie 2012, a început vizita oficială a delegaţiei din Republica Moldova condusă de Victor Şelin, Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova în Republica Populară Chineză.

În prima zi, conducerea Partidului Social Democrat din Moldova a avut o întrevedere cu Hu Wei, secretar al Partidului Comunist din China, membru al Biroului Permanent.

În cadrul discuţiilor, liderul PSD Victor Şelin a informat oficialul chinez privitor la situaţia politică din Republica Moldova fiind accentuată necesitatea modernizării sistemului politic din ţara noastră prin participarea societăţii civile la guvernare.

Potrivit lui Şelin, în Republica Moldova este indispensabilă instituirea Camerei Obşteşti care va avea drept scop asigurarea unei dezvoltări stabile a statului moldovenesc exprimată prin voinţa poporului.

De asemenea, Victor Şelin a menţionat că un prim pas în modernizarea sistemului politic ar fi distanţarea politică a judectorilor atît ca persoane numite în funcţii cît şi activitatea acestora care trebuie să păstreze imparţialitatea şi obiectivitatea în sine, şi nicidecum enunţarea deciziilor instanţei să nu ţină de satisfacerea anumitor interese ale politicienilor din Moldova.

Hu Wei a apreciat intenţia PSD şi consideră importantă consolidarea statului moldovenesc prin reglementarea sistemului politic de către cetăţenii statului, ceea ce potrivit echităţii sociale ar fi un impuls privind stimularea politicienilor cu adevărat de a reprezenta poporul său.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Liderii PSD întreprind o vizită de lucru în China Declaraţia Secretarului General al PSD din Moldova, Sergiu Coropceanu, privind incidentul din oficiul PSRM