Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Întrevederea oficială a conducerii PSD şi a delegaţiei Partidului Comunist din China

|versiune pentru tipar||
PSD / 20 decembrie 2011
Partidul Social Democrat

Ieri, 19 decembrie, Partidul Social Democrat din Moldova a primit o delegaţie a Partidului Comunist din China, cu care în perioada 2010–2011 a discutat privind instituirea oficială a relaţiilor între partide.

În cadrul negocierilor bilaterale a conducerii PSD şi a delegaţiei PCC a fost discutată politica oficială şi obiectivele statutare ale PSD, precum şi expus conceptul social-democraţilor “Ideea Naţională de renaştere a economiei Moldovei”, care presupune transformarea Republicii Moldova într-un spaţiu economic cu regim fiscal preferenţial pentru investitorii străini, unde îşi vor putea realiza interesele economice din ţările UE, CSI şi Republica Populară Chineză. Social-democraţii din Republica Moldova au explicat scopul lor privind iniţierea Referendumului republican de aderarea a RM la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan.

Drept urmare, oficialul delegaţiei Partidului Comunist din China, Vice-ministru al Departamentului Internaţional PCC Chen Fengxiang a anunţat că, din 19 decembrie 2011, se constată data stabilirii relaţiilor oficiale de parteneriat între Partidul Comunist din China şi Partidul Social Democrat din Moldova.

PCC a invitat Partidul Social Democrat pentru a efectua o vizită oficială la Beijing, în martie 2012, pentru a semna acordul de cooperare între partide, precum şi că este gata să primească două grupuri, membri ai Partidului Social Democrat privind iniţierea activităţilor în Departamentul pentru Cooperare Economică al PCC, iar printr-un schimb de experienţă va elucida realizarea politicilor sociale în China.

La întrevedere au participat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Popular Chineze în Republica Moldova, Fang Li, precum şi liderii Partidului Social Democrat, responsabili pentru politicile economice şi sociale ale partidului.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD îi cere dlui Dirk Schubel de a nu interveni în treburile interne ale RM Scrisoare deschisă Prim-ministrului Republicii Moldova, Vladimir Filat de la Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova Victor Şelin