Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD îi cere dlui Dirk Schubel de a nu interveni în treburile interne ale RM

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 decembrie 2011
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat califică drept inadmisibile declaraţiile din ultima perioadă a şefului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova Dirk Schubel cu privire la alegerea Preşedintelui Republicii Moldova şi le califică drept o implicare directă în treburile interne ale ţării noastre.

Republica Moldova este o ţară independentă şi suverană, iar drepturile şi obligaţiile stipulate în Legea Supremă — Constituţia Republicii Moldova — sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii ţării, inclusiv cei care participă la guvernare. Nici o persoană sau organizaţie străină nu este în drept să ne condiţioneze sau să ne impună anumite viziuni.

Sub pretextul că Uniunea Europeană va sprijini actuala guvernare şi că noi alegeri anticipate nu sunt benefice Republicii Moldova, solicitînd populaţiei să fie răbdătoare, Dirk Schubel, de fapt, acoperă toate fărădelegile Alianţei pentru Integrare Europeană şi asigură liderii Alianţei, că Uniunea Europeană nu va atrage atenţia la uzurparea puterii în stat.

Ţinem să le amintim domnilor Lupu, Filat, Ghimpu cît şi tuturor deputaţilor actualei legislaturi, că sînt obligaţi să slujească poporului Republicii Moldova şi nu organizaţiilor sau persoanelor străine. Nealegerea Preşedintelui Republicii Moldova în termenii stabiliţi de Constituţie presupune dizolvarea Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate. Oricare încercare de tergiversare a evenimentelor şi modificare a legislaţiei în interes de grup este considerată drept uzurpare a puterii şi va trebui să răspundeţi în faţa poporului. Incapacitatea de activitate a domniilor voastre nu trebuie transmisă către cetăţeni.

De asemenea, ne adresăm dlui Schubel să se preocupe în continuare de activităţile misiunii şi de a nu interveni cu sfaturi şi condiţii în treburile interne ale ţării noastre. În caz contrar vom fi nevoiţi să cerem expulzarea lui din Republica Moldova.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Întrevederea oficială a liderului PSD Victor Şelin şi Ambasadorul Republicii Belarus, Veaceslav Osypenko în RM Întrevederea oficială a conducerii PSD şi a delegaţiei Partidului Comunist din China