Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Liderii PSD întreprind o vizită de lucru în China

|versiune pentru tipar||
PSD / 20 februarie 2012
Partidul Social Democrat

Duminică, 19 februarie, delegaţia oficială a Partidului Social Democrat din Moldova, a plecat cu o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. Pe parcursul unei săptămîni, această delegaţie va purta tratative în vederea obţinerii creditelor comerciale de consum pentru producătorii agricoli din Republica Moldova.

Din componenţa delegaţiei fac parte liderii partidului, Victor Şelin — Preşedinte PSD, Sergiu Coropceanu — Secretar general PSD, însoţiţi de mai mulţi reprezentanţi ai diferitor întreprinderi agrigole din Moldova, atît membri PSD, cît şi altor formaţiuni politice, care au acceptat invitaţia liderilor PSD.

În cadrul acestei vizite, delegaţia moldovenească va avea mai multe întîlniri şi va purta tratative cu reprezentanţii oficiali ai administraţiilor diferitor regiuni autonome şi ai Ministerului Comerţului, producătorii echipamentelor de sere şi sistemelor de irigări, producătorii producţiei vinicole, dar şi cu potenţialii cumpărători ai producţiei agricole moldoveneşti, reprezentanţii sectorului bancar din China şi potenţialii investitori.

Un moment important al acestei vizite, este informarea şi familiarizarea cu practica şi legislaţia organizării activităţii Zonei Economice Exclusive, care funcţionează în regim preferenţial de impozitare pentru investitori. Scopul de bază al acestei vizite este deschiderea în Moldova a unei case de comerţ chineze, care va acorda credite comerciale de consum, echipamente şi utilaje în leasing fără condiţionarea gajului, numai în baza calculelor de recuperare a investiţiilor.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD se pronunţă împotriva şedinţei comune a Guvernelor Republicii Moldova şi României în or. Iaşi Întrevederea oficială a conducerii PSD cu Hu Wei, secretar al Partidului Comunist din China