Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD: Igor Dodon aşa şi nu a supus testului de statalitate pe Nicolae Timofti

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 martie 2012
Partidul Social Democrat

Pînă la alegerea şefului statului din 16 martie 2012, socialistul Igor Dodon a declarat că va vota pentru candidatul la funcţia de preşedinte doar dacă acesta va trece testul de statalitate. Aşa şi nu ne-am convins dacă Dodon, înainte de a exercita votul în favoarea candidatului AIE la funcţia de preşedinte al RM, Nicolae Timofti ar fi fost supus testului de statalitate.

Cu certitudine putem menţiona, că ne-am convins că Igor Dodon este un cameleon, în special aceasta fiind accentuat imediat după desemnarea lui Nicolae Timofti drept Preşedinte al RM, iar Dodon încearcă să inducă în eroare opinia publică, prin declaraţii populiste precum că ar fi adeptul statalităţii şi chiar enunţînd faptul că este absolut împotriva introducerii de către Ministerul Educaţiei al RM a obiectului de “Istoria Românilor” în curricula şcolară.

Minciuna şi sarcasmul socialistului Dodon este evidentă, dat fiind faptul că ordinul Ministerului privind introducerea disciplinei Istoria Românilor a fost emis în data de 7 martie 2012, cu o săptămînă înainte de alegerea şefului statului, şi atunci acesta nu a fost un impediment pentru Dodon de a-l vota pe Nicolae Timofti în funcţia de Preşedinte al RM.

Totodată, în declaraţia lui Nicolae Timofti pînă la iniţierea procedurii de votare în cadrul şedinţei speciale a Legislativului, acesta a asigurat că va realiza întru totul programul de integrare europeană a RM, ceea ce presupune nu doar românizarea societăţii moldoveneşti dar şi asuprirea şi tensionarea mediului de afaceri prin noua politică fiscală aprobată de Parlament.

În acest context, ţinem să constatăm că pînă la alegerea şefului statului, Igor Dodon nu a încălcat nici una din condiţiile AIE, şi nici nu a acţionat împotriva acesteia. Însă imediat după validarea alegerilor preşedintelui, Dodon vine cu noi declaraţii privind protejarea fermierilor şi a necesităţii subvenţionării sectorului agricol, fapt care contravine activităţii sale ca deputat, care în perioada aprobării legii bugetului pentru anul 2012 nu a manifestat grijă deosebită faţă de agricultură sau oricare alte domenii din economia Republicii Moldova.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Partidul Socialiştilor complice la procesul uzurpării puterii în stat PSD cere interzicerea desfăşurării acţiunii dedicate “Zilei Unirii”