Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei

|versiune pentru tipar||
PSD / 12 iunie 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi Partidul Social Democrat a adresat un mesaj de felicitare Ambasadorului Plenipotenţiar şi Extraordinar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farid Muhametşin cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei.

“Suntem încrezuţi că relaţiile tradiţionale de prietenie şi înţelegere, care s-au format în timp, vor contribui şi, în continuare, la consolidarea cooperării moldo-ruse în toate domeniile de activitate”, scrie în mesaj.

În acelaşi timp, PSD a reiterat faptul că Federaţia Rusă este unul din partenerii strategici ai ţării noastre, fapt care a determinat membrii formaţiunii, cetăţenii Moldovei să iniţieze procedura de desfăşurare a Referendumului Republican Legislativ privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan.

Social-democraţii consideră că odată cu devenirea Republicii Moldova ţară membră a Uniunii Vamale, relaţiile între state vor deveni mai intense atît în aspect economic dar şi cultural.

Preşedintele Grupului de Iniţiativă privind desfăşurarea Referendumului, Victor ŞELIN a adresat un mesaj de felicitare Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir PUTIN cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei

Preşedintele Grupului de Iniţiativă privind desfăşurarea Referendumului Republican Legislativ de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan, Victor ŞELIN a adresat un mesaj de felicitare Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir PUTIN cu ocazia Zilei Naţionale a Rusiei.

Victor Şelin a subliniat faptul că poporul Moldovei întotdeauna s-a orientat spre relaţii de prietenie intense cu Federaţia Rusă. “Anume aceste relaţii au determinat trecutul nostru, constituie prezentul nostru şi cu certitudine vor deveni şi viitorul nostru”, scrie în mesajul de felicitare.

În acest context, Victor Şelin a argumentat decizia moldovenilor de a crea Grupul de Iniţiativă, care pledează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan, ceea ce va permite reorientarea vectorului politic de dezvoltare a statului moldovenesc spre Rusia.

Din numele tuturor cetăţenilor RM şi a membrilor Grupului de Iniţiativă, Victor Şelin i-a urat Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin succese în activitatea de stat, iar poporului rus pace, bunăstare şi prosperitate.

Sursa: www.psdm.md

PSD salută receptivitatea Bisericii Ortodoxe Ruse Victor Şelin: “Noi nu ne ocupăm cu falsificarea semnăturilor şi prin urmare, vom lupta pentru fiecare semnatură”