Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Prima represiune politica din partea Alianţei

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 august 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi liderul PSD, Victor Şelin a fost audiat de către reprezentaţii Secţiei de Urmărire Penală, care au deschis pe numele acestuia o cauză penală în baza art. 184 al. 2 lit. a.

În cadrul audierilor nemijlocite, Victor Şelin a adus dovezi precum că acţiunile unioniste desfăşurate în data de 5 august 2012 sunt contrar Legii nr. 26 din 22.02.2008 “cu privire la întrunire”, mai mult ca atît că există o serie de materiale video a posturilor de televiziune, precum şi filmările organelor operative.

În urma mai multor explicaţii aduse de către liderul PSD inclusiv şi nelegitimitatea “Platformei Civice Acţiunea-2012”, care este o coaliţie de organizaţii nonguvernamentale, neînregistrată în Republica Moldova, fapt confirmat de către Ministrul Justiţiei Oleg Efrim, reprezentanţii Procuraturii mun. Bălţi au enunţat astăzi Ordonanţa privind aplicarea măsurii preventive, potrivit căreia Victor Şelin nu este în drept să părăsească ţara pe un termen de 10 zile.

Partidul Social Democrat consideră că astăzi liderul social-democrat este învinuit pe nedrept, mai mult ca atît fiind trecute cu vederea faptul că acţiunea din 5 august 2012 a fost înregistrată la Primăria mun. Bălţi de către o persoană fizică, iar făptaşii acţiunii au fost membrii grupurilor unioniste şi liderii acestora, inclusiv cetăţeni străini aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova.

Suntem indignaţi că autorităţile statului, aflate în gestiunea partidelor din Alianţă, sunt mai cointeresaţi să protejeze cetăţenii statului român decît propriii cetăţeni, fiind relaxaţi că nimeni nu ar putea să-i tragă la răspundere. Victor Şelin respinge toate acuzaţiile nefondate ale Procuraturii mun. Bălţi, mai mult ca atît cere ca activiştii Platformei civice “Acţiunea -2012” să fie atraşi la răspundere penală.

Sursa: www.psdm.md

PSD a desfăşurat o acţiune paşnică în or. Bălţi Adresarea Preşedintelui Partidului Social Democrat Victor Şelin către cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independeţei Republicii Moldova