Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

A început răfuiala politică cu liderul Partidului Social Democrat Victor Şelin

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 august 2012
Partidul Social Democrat

Pe parcursul ultimilor luni, constatăm cu regularitate, că actuala guvernare şi-a îndreptat toată atenţia spre intimidarea membrilor şi simpatizanţilor Partidului Social Democrat, unicul partid, care cu adevărat luptă împotriva fărădelegilor comise de Alianţa pentru Integrare Europeană şi în interesul cetăţenilor Republicii Moldova.

Acest lucru a devenit mult mai evident după ce Grupul de iniţiativă pentru desfăşurarea Referendumului republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la tratatele de constituire a Comunităţii Economice Euroasiatice, de formare a teritoriului vamal unic şi de constituire a Uniunii Vamale, condus de liderul PSD Victor Şelin, a colectat peste 232 de mii de semnături de la susţinătorii referendumului şi le-a transmis pentru examinare Comisiei Electorale Centrale.

După excluderea nemotivată şi contrar deciziilor aprobate anterior de către CEC, sub presiunea partidelor din AIE, care i-au desemnat în aceste funcţii, a peste 197 de mii de semnături, liderii PSD au adresat mai multe scrisori oficialilor europeni şi organizaţiilor internaţionale privind îngrădirea drepturilor cetăţenilor la libera exprimare a voinţei. Aceste lucruri au nemulţumit şi mai mult liderii actualei guvernări.

După adresarea Partidului Social Democrat către Jennifer Brush — şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Dirk Schuebel — şeful Delegaţiei Uniunii Europene, Angela Merkel — Cancelarul Germaniei, precum şi către alţi reprezentanţi ai comunităţii internaţionale şi misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova privind încălcarea de către liderii AIE a principiilor democratice, atribuirea de drepturi exagerate şi neconstituţionale, interpretarea normelor şi luarea deciziilor în interes de grup şi în defavoarea cetăţenilor Republicii Moldova, fapte ce asigură apariţia premizelor de instalare a unui regim dictatorial, liderii actualei guvernări au început “vînătoarea” directă asupra Preşedintelui Partidului Social Democrat Victor Şelin.

Prin scrisoarea recomandată, primită în adresa partidului, din partea Secţiei de Urmărire Penală a Comisariatului de Poliţie Bălţi este expus faptul că pe numele liderului PSD, Victor Şelin este intentată o clauză penală.

Este curioasă situaţia, că acest dosar este intentat în baza acţiunilor, care s-au desfăşurat la Bălţi în ziua de 05 august 2012, atunci cînd liderul PSD şi-a asumat responsabilitatea şi a oprit mulţimea de la acţiuni violente, a insistat ca protestatarii să stea la distanţă faţă de organele de forţă şi să nu se dea provocărilor, inclusiv din partea unora, care ar putea fi infiltraţi în mulţime; atunci cînd Victor Şelin nu a permis distrugeri, confruntări violente, chiar dacă sub conducerea viceministrului afacerilor interne Valeriu Ciobanu, unioniştii, contrar prevederilor legale, au schimbat traseul. Iar cele două guvernări: una comunistă şi una a Alianţei pentru Integrare Europeană, avînd toate materialele video şi dovezile necesare nu au tras la răspundere persoanele care se fac vinovate de evenimentele din 07 aprilie 2009.

Asemenea acţiuni, demonstrează faptul, că liderii Alianţei pentru Integrare Europeană acoperă toate infracţiunile comise cu participarea sau implicarea reprezentanţilor săi, iar cei, care spun cetăţenilor ţării adevărul şi luptă împotriva fărădelegilor guvernării sunt persecutaţi şi puşi sub urmărire penală.

În lume, nici o dictatură nu a rezistat opunerii din partea poporului. Nici un dictator sau colaborator al serviciilor speciale nu a rămas fără a fi tras la răspundere.

În acest sens, Partidul Social Democrat cheamă la respectarea legislaţiei. Prin urmare, cei care au distrus clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei, cei care au lovit în poliţişti şi tineri, să fie traşi la răspundere primii. Cît ţine de Bălţi, aici provocările nu au reuşit. LUAŢI MÎINILE DE PE PREŞEDINTELE PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT VICTOR ŞELIN.

Prin asemenea acţiuni, liderii Alianţei pentru Integrare Europeană provoacă un conflict civil, pentru care vor purta răspundere.

Sursa: www.psdm.md

Scrisoare deschisă Cancelarului Republicii Federale Germane, Angela MERKEL Act de vandalizare a sediului PSD