Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Uniunea Femeilor Social Democrate a organizat o Masă Rotundă “ Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei asupra femeii — Violenţa în Familie: de la Stereotipuri pînă la noi obiective”

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 decembrie 2012
Partidul Social Democrat

Sîmbătă, 01 decembrie 2012, în cadrul Campaniei Mondiale “16 zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen”, Uniunea Femeilor Social Democrate a organizat o Masă Rotundă “Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei asupra femeii — Violenţa în Familie: de la Stereotipuri pînă la noi obiective”.

La masa rotundă au participat membrele organizaţiilor sectoriale mun. Chişinău şi teritoriale din Călăraşi, Leova, Floreşti, Soroca, Orhei, Anenii Noi etc. În cadrul mesei rotunde au fost expuse mai multe cazuri de violenţă în familie.

“Violenţa în familie este dovada imaturităţii societăţii noastre care nu s-a aşteptat la un trai mizer, mai mult ca atît o viaţă distrusă şi un viitor pesimist”, a declarat Ana Balan, moderatoarea evenimentului. “Din cauza incapacităţii actualei guvernări, mai multe familii trec prin coşmarul agresiunii verbale, fizice, chiar şi psihologice, ceea ce denaturează fiinţa umană atît în localitate de origine dar şi în faţa membrilor de familie”, a mai adăugat Ana Balan.

Participantele au prezentat date statistice privind activitatea primăriei, asistenţei sociale, a poliţistului de sector în ce priveşte seriozitatea implicării reprezentanţilor administraţiei publice locale în cazurile de violenţă domestică şi prevenirea ei.

Deşi problema nu este una noua pentru ţara noastră, în urma dezbaterilor aprinse, a fost propusă spre aprobare Rezoluţia finală a Mesei Rotunde, care prevede realizarea unui plan de lucru privind aplanarea conflictelor familiare care duc spre agresiune şi violenţă în masă şi contribuţia membrelor PSD în prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

În final, secretarul General al Partidului Social Democrat, Sergiu Coropceanu a concluzionat că violenţa în familie, chiar dacă porneşte de la aspectul social, este alimentată de situaţia financiară nefastă a cetăţenilor Republicii Moldova. Iar interesul societăţii noastre şi spiritul solidar al femeilor care au venit cu iniţiativa de a se implica în prevenirea violenţei în familie la nivel de localitate, trebuie încurajat şi susţinut, astfel ca cetăţenii să perceapă familia drept un refugiu dar şi ca un umăr care te poate ajuta să depăşeşti anumite probleme sau bariere sociale.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Concert dedicat copiilor cu dizabilităţi din familiile social vulnerabile din Soroca Preşedintele PSD a adresat un mesaj de felicitare Preşedintelui Republicii Slovenia