Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD: Marian Lupu — animator al anarhiei

|versiune pentru tipar||
PSD / 7 decembrie 2012
Partidul Social Democrat

Deşi liderul democraţilor Marian Lupu, încearcă să se prezinte ca un democrat de format nou european, acţiunile acestuia ne demonstrează contrariu.

Fiind instalat în fotoliu de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, de către partenerii de Alianţă, acesta are obligaţiunea de a organiza activitatea parlamentară şi desfăşurarea şedinţelor plenare, dar nici de cum luarea deciziilor la propria dorinţă.

Refuzul repetat al dlui Lupu de a permite accesul în clădirea Parlamentului şi asistare la şedinţele plenare a Preşedintelui Partidului Social Democrat Victor Şelin constituie o încălcare a normelor constituţionale, precum şi a actelor ce reglementează activitatea parlamentară şi dreptul cetăţenilor de a asista la şedinţele plenare.

Comportamentul lui Marian Lupu a devenit unul neadecvat. Lupta concurenţială şi frica de a nu pierde puterea îl face pe Lupu să decurgă la tot felul de încălcări doar ca să nu-i permită dlui Victor Şelin — concurent direct ca lider de partid şi Partidului Social Democrat — concurent ca formaţiune politică Partidului Democrat, ca să asiste la activităţile Parlamentului, să monitorizeze activităţile acestuia şi să informeze cetăţenii ţării cu ce se ocupă deputaţii AIE.

Totodată, Marian Lupu îngrădeşte şi drepturile deputaţilor de a avea în calitate de invitaţi persoane cu care aceştia doresc să se consulte în timpul şedinţelor. Este un drept al deputatului, iar Marian Lupu, fiind şi el deputat, nu are nici un drept să limiteze deputaţii în acest sens. Menţionăm, că solicitarea de a-l avea în calitate de invitat la şedinţa plenară din 07 decembrie 2012 pe Victor Şelin a fost depusă în conformitate cu Regulamentul de către deputatul fracţiunii PCRM Grigore Petrenco. Marian Lupu, fără a avea vreun motiv, a îngrădit drepturile deputatului de a avea un invitat.

Partidul Social Democrat este îngrijorat de situaţia care are loc în procesul de organizare şi desfăşurare a activităţii parlamentare şi consideră că prin acţiunile sale atît Marian Lupu, cît şi întreaga Alianţă pentru Integrare Europeană impun societăţii principii dictatoriale proprii cu utilizarea elementelor uzurpării puterii în stat.

Vom continua lupta politică şi informarea cetăţenilor de toate fărădelegile comise de reprezentanţii AIE, iar următoarea guvernare cu participarea PSD va readuce activitatea plenului în interesul cetăţeanului atrăgînd la răspundere pe toţi cei, care astăzi încalcă legislaţia indiferent de funcţia pe care o deţine.

Serviciul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Decizia locuitorilor din UTA Gagauz Yeri va constitui o nouă treaptă spre aderarea Republicii Moldova la Comunitatea Economică Euroasiatică şi Uniunea Vamală Adresare către colectorii de semnături şi toţi cetăţenii, care s-au semnat în susţinerea desfăşurării Referendumului pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală