Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

SA “Moldovagaz” bate în retragere şi solicită amînarea şedinţei de judecată

|versiune pentru tipar||
PSD / 20 decembrie 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi, 20 decembrie 2012, la Judecătoria sectorului Centru mun. Chişinău a avut loc şedinţa de judecată a SA “Moldovagaz” versus Partidul Social Democrat, prin care SA “Moldovagaz” pretinde că i-a fost lezată reputaţia profesională şi solicită de la Partidul Social Democrat prejudiciu moral în sumă de 1 milion de lei.

Reprezentanţii PSD, Victor Şelin — Preşedinte şi Sergiu Coropceanu — Secretar general, au adus in instanţă peste 10 000 semnături ale cetăţenilor, care s-au adresat PSD în toamna anului 2011 să le reprezinte interesele în vederea micşorării tarifelor la gazele naturale şi alte servicii comunale.

De asemenea, liderii PSD au avut mai multe materiale, inclusiv video, prin care se explică netransparenţa în activitatea întreprinderii SA “Moldovagaz” şi întreprinderile afiliate acesteia, precum şi confirmarea directorului general Alexandru Gusev despre faptul existenţei mai multor scheme de furt şi de delapidări de fonduri. Mai mult ca atît, social-democraţii au colectat şi date despre lipsa transparenţei în procesul de organizare a licitaţiilor, implicarea firmelor fantome şi din zonele offshore, prejudicii materiale aduse statului şi consumatorilor casnici.

În cadrul şedinţei, reprezentantul SA “Moldovagaz” a solicitat amînarea şedinţei pentru o nouă dată fără a fi aduse argumente întemeiate.

Dorim să amintim, că la iniţiativa Partidului Social Democrat, în toamna anului 2011, au fost organizate un şir de acţiuni de protest împotriva majorării tarifelor la gazele naturale, agent termic etc. în cadrul cărora am abordat şi schemele de fraudare din cadrul SA “Moldovagaz” şi SA “Termocom”. În urma acelor declaraţii SA “Moldovagaz” a acţionat Partidul Social Democrat în judecată.

Următoarea şedinţă de judecată va avea loc la 25 februarie 2013.

Serviciul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

China este gata să investească într-o nouă piaţă de desfacere Lupta AIE cu PSD şi răfuiala lui Lupu, Filat, Ghimpu şi slugile acestora cu Victor Şelin şi alţi membri PSD