Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD: Investigarea cazului lui Sorin Paciu trebuie să readucă funcţionarea justiţiei în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 ianuarie 2013
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat s-a expus asupra necesităţii constituirii unei comisii parlamentare, pentru investigarea cazului în care Sorin Paciu a fost împuşcat.

Atît Preşedintele Nicolae Timofte, cît şi Prim-ministrul Vladimir Filat au susţinut această iniţiativă, doar că aceştia au făcut-o într-o formă prin care să transmită responsabilitatea.

Partidul Social Democrat consideră, că pe parcursul anchetei, toate persoanele, care deţin funcţii publice şi au luat parte la vînătoarea din 23 decembrie 2012 trebuie suspendate din aceste funcţii.

De asemenea, pentru o anchetă corectă şi neadmitere a traficului de influenţă, este necesar de a fi suspendaţi din funcţii: Ministrul Afacerilor Interne — Dorin Recean, Procurorul general — Valeriu Zubco, Ministrul Mediului — Gheorghe Şalaru, Ministrul Sănătăţii — Andrei Usatîi.

Comisia pentru investigarea cazului lui Sorin Paciu trebuie să ia şi explicaţii atît de la Preşedintele Nicolae Timofte, cît şi de la Prim-ministrul Vladimir Filat; cu atît mai mult, că Directorul general al Agenţiei “Moldsilva” Ion Lupu a declarat că a informat structurile abilitate.

Investigarea acestui caz, prezentarea publică a raportului comisiei şi tragerea la răspundere penală a tuturor celor ce se fac vinovaţi în acest caz: cel, care a împuşcat şi cei, care au tăinuit acest caz, indiferent de funcţia pe care o deţin va putea readuce încrederea cetăţenilor în funcţionarea justiţiei în Republica Moldova.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia PSD: Responsabili de omorul lui Sorin Paciu şi tăinuirea acestui caz sînt: Vladimir Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu Declaraţia PSD: Vladimir Filat poate obţine diploma de lector fără examen