Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Cazul lui Andrei Usatîi reflectă situaţia din AIE

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 ianuarie 2013
Partidul Social Democrat

Comentariul PSD privind iniţierea unei noi anchete în care figurează Andrei Usatîi

Decizia dlui Andrei Usatîi de a gaja spaţiile Spitalului Clinic Republican, pentru asigurarea unui credit de peste 10 milioane de euro în baza unui contract public-privat, precum şi implicarea acestuia în eliberarea de licenţe contrar legii unor companii farmaceutice reprezintă situaţia reală din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană şi implicarea acestora în schemele de corupţie, delapidări de fonduri şi furturi de bani publici.

Partidul Social Democrat a atenţionat societatea de nenumărate ori despre riscul apariţiei situaţiilor de acest gen, iar acordul de constituire a AIE prin departajarea funcţiilor constituie o acoperire şi susţinere reciprocă, pentru ca făptaşii să nu fie traşi la răspundere.

Situaţii de acest gen, prin care miniştrii utilizează funcţia publică pentru rezolvarea intereselor proprii şi de partid aducînd prejudicii enorme bugetului de stat şi înstrăinînd prin diferite scheme patrimoniul statului în interesul “companiilor prietene” sînt prezente în majoritatea ministerelor. Acelaşi lucru predomină şi în administraţiile publice locale administrate de reprezentanţii AIE.

Andrei Usatîî a devenit ţinta acestor atacuri cu acordul tăcit al liderilor AIE, pentru a fi “ţapul ispăşitor” şi a sustrage atenţia de la alte scheme de acest gen din cadrul altor instituţii.

Trebuie să menţionăm şi faptul, că cazul lui Andrei Usatîi este promovat pe larg în momentul în care mai mulţi demnitari de stat, inclusiv Nicolae Timofte, Marian Lupu, Vlad Filat, Valeriu Zubco, Mihai Balan, Dorin Recean, Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Ion Pleşca etc. trebuie să răspundă în faţa legii şi în faţa cetăţenilor Republicii Moldova despre tăinuirea vînătorii din rezervaţia “Pădurea Domnească”, unde a fost împuşcat Sorin Paciu.

Considerăm, că acest lucru se face intenţionat, pentru a muşamaliza implicarea înalţilor demnitari într-o crimă colectivă.

Ne adresăm către organele de anchetă cu solicitarea efectuării unei investigaţii complexe a acţiunilor dlui Andrei Usatîî, iar societatea moldovenească să insiste pe tragerea la răspundere a celor, care au uzurpat puterea, o exercită în interes propriu şi au adus la capitularea şefilor instituţiilor de drept în faţa clanului politico-oligarhic cu numele de AIE.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia PSD: Vladimir Filat poate obţine diploma de lector fără examen Demiterea lui Zubco nu va ajuta la elucidarea omorului din “Pădura Domnească”