Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

CEC aşa şi nu a explicat cetăţenilor de ce sunt acuzaţi că au colectat semnături

|versiune pentru tipar||
PSD / 7 februarie 2013
Partidul Social Democrat

Cu ocazia Zilei Internaţionale ale Alegătorilor, Grupul de Iniţiativă privind desfăşurarea Referendumului Republican de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan au organizat un flash mob în faţa Comisiei Electorale Centrale pentru a reaminti responsabililor CEC de îngrădirea acestora a dreptului cetăţenilor la libera exprimare a voinţei.

Liderul grupului de iniţiativă, Preşedintele PSD, Victor Şelin a declarat că pînă astăzi nimeni de la CEC nu a explicat cetăţenilor care au colectat semnăturile de la susţinătorii iniţiativei, de ce aceştia sunt acuzaţi ba mai mult invitaţi să dea explicaţii în faţa organelor de forţă şi judecătoreşti.

Secretarul general PSD, Sergiu Coropceanu a subliniat faptul că deşi astăzi este marcată Ziua Internaţională a Alegătorilor, reprezentanţii CEC nicidecum nu intenţionează să expună neregulile care au avut loc in mai multe scrutine electorale, dar şi despre anularea de către CEC a peste 230 de mii de semnături colectate, tocmai pentru a nu permite desfăşurarea unui proces democratic şi anume Referendumul Republican Legislativ.

Mai mulţi cetăţeni şi astăzi sunt dezamăgiţi de faptul că semnătura lor a fost tractată drept una necorespunzătoare, şi că voinţa lor a deranjat Alianţa pentru Integrare Europeană.

Membrii grupului de iniţiativă vor continua să lupte pentru revendicarea drepturilor cetăţeneşti şi vor insista ca actuala guvernare să răspundă în faţa cetăţenilor Moldovei pentru umilinţa prin care au trebuit să treacă.

Sursa: www.psdm.md

Adresarea liderului Partidului Social Democrat Victor Şelin către antreprenorii din Republica Moldova Comunicat de presă al Partidului Social Democrat în legătură cu declaraţiile Prim-ministrului Vladimir Filat, Preşedinte al PLDM