Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al Partidului Social Democrat în legătură cu declaraţiile Prim-ministrului Vladimir Filat, Preşedinte al PLDM

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 februarie 2013
Partidul Social Democrat

Declaraţiile de azi ale lui Vladimir Filat, Prim-ministru al Guvernului şi Preşedinte al PLDM, parte componentă a Alianţei pentru Integrare Europeană, nu aduce nimic nou în politica moldovenească şi nu presupune careva acţiuni în vederea îmbunătăţirii nivelului de trai al cetăţenilor Republicii Moldova.

Întreaga societate a devenit martor al unui şantaj politic dintre Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat, prin care liderii acestor partide se condiţionează unul pe celălalt cu scopul preluării controlului total asupra puterii.

Toată responsabilitate pentru insuccesele guvernării aparţine tuturor componentelor AIE şi liderilor acestora, iar încercarea de transmitere a vinovăţiei constituie un act de laşitate şi batjocură faţă de cetăţenii ţării şi în primul rînd faţă de proprii alegători.

Lupta dintre cele două clanuri politico-oligarhice PDM-PLDM, pentru deţinerea unilaterală a controlului asupra puterii, reprezintă un pericol real pentru întreaga ţară. Liderii şi reprezentanţii acestor partide au trecut orice măsură.

Întreaga componenţă a Alianţei pentru Integrare Europeană se face vinovată de corupţie, furt de bani publici, privatizări ilegale, transformarea cetăţenilor în obiecte de testare a medicamentelor, politizarea instituţiilor statului şi subordonarea politică a Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie, sistemului judecătoresc etc. Niciunul dintre liderii AIE nu poate fi iertat de fărădelegile la care a luat parte.

Revizuirea acordului de constituire a AIE reprezintă un nou “tîrg” în preluarea controlului asupra instituţiilor statului.

Doar demisia incorporă a întregii Alianţe şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate poate readuce Republica Moldova în albia funcţionării prevederilor constituţionale, normelor de drept şi activitatea în interesul cetăţenilor.

Sursa: www.psdm.md

CEC aşa şi nu a explicat cetăţenilor de ce sunt acuzaţi că au colectat semnături Victor Şelin a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Apărătorilor Patriei